MIK - Medie- och InformationsKunnighet - Filmpedagogerna Folkets Bio

Filmpedagogerna presenterar en sammanfattning om vad MIK är, hur begreppet uppkommit, vilka som står bakom samt går igenom UNESCOS läroplan/ramverk i MIK.

 

Om fortbildningen

Filmpedagogerna erbjuder fortbildning i MIK i allt från seminarier om en timma till längre fortbildningar och kurser. UNESCO hävdar att Medie- och InformationsKunnighet är en mänsklig rättighet, en förutsättning för att idag kunna åtnjuta sina grundläggande fri- och rättigheter. I samarbete med UNESCO och svenska myndigheter har Filmpedagogerna utvecklat en läromedelsplattform med mängder av resurser.

Om utövaren

Filmpedagogerna Folkets Bio har arbetat och undervisat i frågor kring film och media i 20 år. Numera är Filmpedagogerna Folkets Bio en partnerorganisation till UNESCO och arbetar såväl lokalt som globalt med frågor som berör MIK - Medie och InformationsKunnighet. Filmpedagogerna Folkets Bio utgår alltid från elevernas preferenser och kulturval. De vill förmedla ett klassiskt kunskapsinnehåll utifrån de filmer, tv-serier, spel och webbsidor som eleverna själva brukar välja.  

Hemsida

www.filmpedagogerna.se

 

Kontakt

Utövare: Mikael Kowalski, Fredrik Holmberg, Linnea Fant och Julia Lagergren

Telefon: 031-12 10 90

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Hagabion, Linnégatan 21.

Storbildsprojektor, ljud samt internetuppkoppling vid föreläsning på skolan

Ekonomi

Pris: 10 000 kr/halvdag eller enl överenskommelse

Övrigt

Tags: Konstform: Film
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Kompetensutveckling