Nyheter och källkritik - Filmpedagogerna Folkets Bio

Era elevers främsta nyhetskälla är idag inte en morgontidning eller ens TV. Denna föreläsning diskuterar och problematiserar nyheter och källkritik i en tid då det finns mer information än någonsin men där kunskap om hur man bearbetar den är en bristvara.

 

Om fortbildningen

Fortbildning med konkreta och praktiska övningar i hur man arbetar med och undervisar om nyheter och källkritik. Ny teknik och nya resurser, framförallt på internet, erbjuder fantastiska möjligheter att skapa undervisningssituationer som ökar kreativiteten och lusten till lärande. Tekniken är forfarande relativt ny, vilket gör de flesta av oss till nybörjare.

Om utövaren

Filmpedagogerna Folkets Bio har arbetat och undervisat i frågor kring film och media i 20 år. Numera är Filmpedagogerna Folkets Bio en partnerorganisation till UNESCO och arbetar såväl lokalt som globalt med frågor som berör MIK - Medie och InformationsKunnighet.  Filmpedagogerna Folkets Bio utgår alltid från elevernas preferenser och kulturval. De vill förmedla ett klassiskt kunskapsinnehåll utifrån de filmer, tv-serier, spel och webbsidor som eleverna själva brukar välja.

Hemsida

www.filmpedagogerna.se

 

Kontakt

Utövare: Mikael Kowalski, Fredrik Holmberg, Linnea Fant och Julia Lagergren

Telefon: 031-12 10 90

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Hagabion, Linnégatan 21.

Storbildsprojektor, ljud samt internetuppkoppling vid föreläsning på skolan

Ekonomi

Pris: 10 000 kr/halvdag eller enl överenskommelse

Övrigt

Tags: Konstform: Film
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Kompetensutveckling