Prata dans med barn- Anna Wennerbeck

 

Vi provar i praktiken på hur det är att beskriva, tolka respektive reflektera över dans. Teori varvas med praktik. Målet är att du ska ta steget från teori till praktisk tillämpning. Syftet är att du som deltagare ska få med dig både lust, inspiration och verktyg att samtala med barn om dans.

 

Om fortbildningen

 Tanken med seminariet är att implementera nya sätt att uttrycka sig kring och samtala om var och ens upplevelse efter att ha sett en föreställning. Att upptäcka på hur många olika sätt vi faktiskt kan se och uppleva en dansföreställning. Genom att få verktyg att leda ett icke-värderande samtal så kan vi också öppna en värld till att medvetandegöra och uppmärksamma varje barns egen upplevelse. Innehåll: Vi kommer att utgå från en kort video av en dansföreställning som vi tittar på tillsammans. Därefter tränar vi på att samtala om det vi sett och upplevt samt på att ställa frågor, allt utifrån en samtalsmodell. Det ingår teori samt att du får med dig material med konkreta frågor och verktyg som ett stöd för minnet. Vi avslutar med att titta på olika konkreta vägar att direkt ta med sig det här ut i din egen verksamhet. Tid: 3 timmar, eller beroende på ditt önskemål och möjlighet 

Om utövaren

Om Anna Wennerbeck: Anna har sedan 1993 varit dansare, koreograf, danspedagog och konstnärlig ledare i EMBLA dans & teater. Inom Embla har hon skapat ett 20-tal föreställningar för olika målgrupper, främst för barn. Embla spelar regelbundet i hela Sverige samt i Norden och Europa. 2010 startade Anna Satellit – en nordisk dansfestival och scen för barn & unga i Göteborg, där hon nu är konstnärlig ledare. Sedan 2013 föreläser Anna om att prata dans med barn på Högskolan för scen och musik.

Hemsida

www.embladans.se

 

 

Kontakt

Utövare: Anna Wennerbeck

Kontaktperson: Elin Andersson

Telefon: 0705 616264

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Lokal med möjlighet att visa video och power point

Ekonomi

Pris: Kontakta Elin

Övrigt

Målgrupp: Personal inom förskola och skola

 

Tags: Konstform: Dans
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kompetensutveckling