Sjung, lek och skapa - Kulturbyrån Gira

Inspiration inför Kulturbyrån Giras föreställningar

 

Om fortbildningen

KULTURBYRÅN GIRA gör interaktiva musikföreställningar för barn på förskolan, lågstadiet och särskolan. Våra föreställningarna bygger på sånger och på lusten att sjunga tillsammans. Vi visualiserar och gestaltar sångerna med en fantasifull scenografi, ljud, musik, rörelse och dans.

Under våra inspirationsträffar (hel- eller halvdag) får du som pedagog inspiration till sång, lek och skapande utifrån det allsångsmaterial som ingår i någon av våra föreställningar; Djupt in i skogen för 3-5 år, Det blåser på stranden för 3-5 år, Killimonkan för 3-5 år, Gira Tvärt för 6-9 år, Hjääälp! för 6-9 år, Hux Flux för 6-9 år eller BABUMBA för särskolan.

Ju mer ni sjunger, leker och skapar med barnen innan föreställningen, desto roligare blir själva föreställningen för både barnen och er vuxna. När barnen själva kan, vill och vågar vara med växer deras lust och självförtroende.

Vi vill inspirera till en lekfull och musisk vardag. Sångerna kan bli en del av förskolan/skolans visskatt och vara en källa till glädje och gemenskap för både barn och vuxna.

Lyssna

 

Jag och min kompis Text: Erik Staats Musik: Ewa J Kristeberg

Om utövaren

Kulturbyrån Gira är en grupp som gör allsångsföreställningar för och med barn. Gruppen består av Anna Segerbrant dans/cirkus-pedagog, maskmakare och attributör, Ewa J Kristeberg och Åsa Ericsson, båda musiker, pedagoger och tonsättare. Vi har turnerat runt om i Sverige och spelat för barn på skolor, särskolor och förskolor. Vi arbetar även med fortbildning för pedagoger och har medverkat i ett antal olika kulturprojekt inom skola, särskola och förskola. Vi har alla våra rötter i den kreativa verksamheten i Angereds Kulturskola där ”Allsången på Angereds Teater” spelat en stor roll i arbetet med barnen. Många av sångtexterna i våra föreställningar är skrivna av barn och tonsatta av Ewa, Åsa och andra musikpedagoger i Angereds Kulturskola.

Hemsida

www.kulturbyran-gira.se

Kontakt

Utövare: Kulturbyrån Gira

Kontaktperson: Ewa Johanson Kristeberg

Telefon: 0734-21 90 19

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

En stor sal med fri golvyta med plats för lek och rörelse. Tillgång till ljudanläggning och stolar till alla.

Ekonomi

Övrigt

Målgrupp: Personal inom förskola, lågstadier, särskola

 

Tags: Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kompetensutveckling