Filmpaket från FilmCentrum - FilmCentrum

Hos FilmCentrum kan du boka filmpaket till skolor som vill se, analysera och skapa film. Paketen har olika teman, kopplade till skolans läroplan, och innehåller allt som behövs för att genomföra ett filmarbete på skolan, alltifrån professionella filmarbetare, som handleder eleverna i filmanalys och filmskapande, till visningsrättigheter, handledningsmaterial och teknik.

Om projektet

Grunden för FilmCentrums filmpaket är film, analys och eget skapande. I arbetet får eleverna se film, reflektera över filmens innehåll samt slutligen själva få kliva in i rollen som filmskapare.

Med utgångspunkt från ett tema (se förslag på teman nedan) får eleverna se och reflektera kring utvalda filmer och exempel. Under handledning av filmarbetare får de sedan skapa egna kortfilmer. De får skriva manus, tillverka rekvisita, hitta sina skådespelare, göra intervjuer samt filma och redigera sina filmer. Arbetet avslutas med en gemensam filmvisning i klassrummet.

Arbetet avser att ge eleverna en inblick i villkoren bakom en filmproduktion och samtidigt tillgodogöra sig kunskap inom ett visst ämne.

FÖRSLAG PÅ TEMAN
* Vad är en bra kompis?
* Animation
* I filmens fotspår
* Barn i andra länder
* Film på bok
* Hållbar utveckling, miljö och klimat
* Identitet, genus och självbild
* Lika värde och rätt
* Likabehandling
* Migration
* Möt en filmare

FilmCentrum skräddarsyr också filmpaket utifrån skolans egna idéer och önskemål. Vi kan hjälpa dig att ta fram ett filmarbete utifrån dina önskemål och behov.

Varmt välkommen att besöka oss på webben, www.filmcentrum.se, - eller kontakta oss på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den./ 073 682 75 02.

Om utövaren

FilmCentrum är en kulturförening som distribuerar film, mot den institutionella marknaden, och samordnar filmverksamhet till skolan.

Alla FilmCentrums filmpaket innehåller filmpedagog, regissör eller filmare som handleder eleverna i filmarbetet. De är alla professionella och erfarna filmarbetare som är specialiserade på olika områden, teman och metoder. Flera av våra filmpedagoger har också en gedigen erfarenhet att arbeta med nyanlända barn och elever.

FilmCentrum har ett brett nätverk av filmpedagoger över hela Sverige. När du beställer ett filmpaket hos oss bokar vi in den filmpedagog som har rätt utbildning för arbetet och som bor i er region. Vi förmedlar enbart erfarna och kompetenta filmpedagoger som alla har ett stort engagemang för att arbeta med film i skolan.

Hemsida

www.filmcentrum.se

Kontakt

Utövare: FilmCentrum

Kontaktperson: Linda Lindgren

Telefon: 0736827502

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Antal tillfällen:

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16
Konstform: Film
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (filmcentrum.pdf)filmcentrum.pdf2335 kB