Trolldomsskolan Yggdrasil - Lajvbyrån

Lajv (levande rollspel) är en deltagarkultur och har aldrig publik utan alla deltar i roll, på sina villkor. Tillsammans improviserar vi fram en historia i den värld som lajvet utspelar sig i. Magiskolan tar avstamp i Harry Potter-universumet och utspelar sig på den svenska trolldomsskolan Yggdrasil. Lajvet genomförs delvis på engelska med spännande lektioner i trolldryckstillverkning och "Mugglarkultur".

Om projektet

Dagen är upplagd med ca 2h workshops på förmiddagen, lunchpaus och på eftermiddagen kör vi lajvet plus efterarbete i ca 2.5h.

Under lajvet befinner vi oss på den svenska skolan för trolldomskonst "Yggdrasil". Eleverna spelar, med sina egenskapade roller, förstaårselever på skolan. Rektorn har bjudit en gästföreläsare i mugglarstudier till skolan och hen kommer förutom att redovisa för lite "Brittiska" högtider, även hålla i en trolldryckslektion för dem, på engelska.När en av de ordinarie professorerna upptäcker att en viktig artefakt är försvunnen, ber hen eleverna om hjälp att utröna vad som hänt. Samtidigt som det gäller att snabbt komma på vad som hänt så är det av största vikt att ingen av de andra professorerna misstänker något. Om fel person fått tag i artefakten, är skolans, ja hela världens öde, hotat.

Om utövaren

Lajvbyrån har lajvat med hundratals barn i Göteborg med omnejd sedan 2012. Vi arbetar med lajv (levande rollspel) som kulturform både för dess styrka som pedagogiskt verktyg och för att det är fantastiskt roligt och utvecklande att lajva.
Vi vill skapa modigare människor och få våra deltagare att utmana både sig själva och sina medspelare att göra medvetna val i vardagen och i leken

Hemsida

www.lajvbyran.se

Kontakt

Utövare: Lajvbyrån

Kontaktperson: Sara Podda

Telefon: 0734-34 48 24

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Två, helst vid varandra kopplade, lektionssalar eller liknande, med plats för rörelsekativa workshops för max 30 elever.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Antal tillfällen:

Tags: Målgrupp (år): 10,11,12,13
Konstform: Teater Drama
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt