Berättarmojängerna! - Johan Aksell

Vi återvinner och gör berättelser.

Om projektet

”Vi hittade vi på jätteroliga sagor tillsammans”

Har saker och ting en egen berättelse eller kan ge dem en ny? Var kommer de ifrån och vart tar de vägen när vi inte behöver dem längre?

I Berättarmojängerna kopplar vi ihop miljötänkande med berättande på ett roligt sätt. Vi återanvänder glömda, upphittade och borttappade saker och ger dom nytt liv. Vi kan utgå från tingens alldeles egna historia eller så hittar på en helt nya åt dem.

Genomförande:

Barnen (6-9 år) tar med sig något eller några föremål hemifrån, gärna något som skulle slängas eller annars återbrukas. Efter att vi träffats och presenterat oss går vi ut på jakt och ser om vi kan hitta fler saker som kan återanvändas.

Med hjälp av vad vi samlat ihop skapar vi ett antal berättarmaskiner - Mojänger - där flera olika upphittade eller återanvända saker tillsammans blir utgångspunkten för gruppens gemensamma berättelser.

Vad är en berättarmaskin? Ja, det kan vara att barnen viker en ”loppa” och fyller den med platser, färger, väderlekar, känslor eller olika adjektiv. Det kan vara ett skåp fyllt med gosedjur och dockor, spann fylld med saker man hittat på vägen, en vägg fylld med lustiga ord eller ett barn som gömmer två leksaker bakom ryggen. Vi är berättarmojängerna!

Vi avslutar med att berätta tillsammans och att dokumentera.

  • Språk
  • Miljö
  • Berättande
  • Färg, form
  • Kreativitet
  • Fantasi

Om utövaren

Johan Aksell är utbildad regissör och skådespelare och har arbetet med pedagogiska projekt i skolan sedan 2005, i huvudsak med filmpedagogik. Berättarmojängerna är en vidareutveckling av ett tidigare scenkonstprojekt för barn.

Hemsida

Kontakt

Utövare: Johan Aksell

Kontaktperson: Johan Aksell

Telefon: 0734322307

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Vanligt material och verktyg för pyssel

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Antal tillfällen:

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9
Konstform: Språk Litteratur
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (Berattarmojangerna.pdf)Berattarmojangerna.pdf35 kB