Fotboll + böcker = sant - Helena Lund-Isaksson

Läs, prata, skriv! Projektet visar att fotboll och böcker mycket väl hör ihop. Att tänka och sätta ord på det man är med om är positivt, både för språkutveckling, för en själv och för kamratandan i gruppen.

Om projektet

Fotbollsplanen är en plats som rymmer det mesta: glädje och kamratskap men även andra känslor, som besvikelse, ilska och kanske utanförskap. Serien om fotbollskillen Mackan tar upp dessa ämnen på ett enkelt och vardagsnära sätt. Vid ett besök läser jag från böckerna, vi pratar om handlingen och relaterar till barnens egna erfarenheter. Därefter får barnen skriva. Jag ger tips om hur man kommer igång, hur man kan skriva för att visa en speciell känsla, med mera.

Denna workshop kan passa som aktivitet t ex under läslov, sommarlov, på fotbollsläger och liknande. Även på skolor med fotbollsinriktning.

Om utövaren

Helena Lund-Isaksson är författare och har skrivit serien om Mackan, utgiven på B Wahlströms förlag. Böckerna vänder sig till barn mellan 6 och 10 år. Helena är även utbildad lärare i svenska och svenska som andraspråk och van att träffa barn och unga i olika sammanhang.

Hemsida

www.helenalund-isaksson.se

Kontakt

Utövare: Helena Lund-Isaksson

Kontaktperson: helena Lund-Isaksson

Telefon: 0706 - 931460

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Datorprojektor

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 7,8,9,10
Konstform: Språk Litteratur
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt