Streetdance – Dans och skapande med Julia och Mona - Julia Korn och Mona Namér

Syftet med vårt projekt är att introducera och lära eleverna om Streetdance – dansen, kulturen och historien bakom stegen. Vi uppmuntrar till egen kreativitet och prövar på olika dansstilar tillsammans. Oavsett om det handlar om en enstaka workshop eller en serie med avslutningsshow, så vill vi att eleverna ska känna sig öppna för dans, kreativitet och självklart att de ska ha kul!

Om projektet

Vi vill inspirera och hjälpa eleverna med sitt eget skapande! Det gör vi genom en workshop där vi dansar och lär oss om de olika Streetdance stilarnas grunder och historia, (såsom House, Hiphop, Popping, Locking mm). Vi börjar lektionen med en liten introduktion där vi ibland använder oss av videomaterial för att eleverna ska få en bättre bild av vad det är vi ska lära oss. I varje dansstil lär vi oss de viktigaste grundstegen som bas, testar på olika övningar och lekar tillsammans och avslutar lektionen med att lära eleverna en kort kombination som de får testa på att dansa. Beroende på hur många tillfällen vi ses så kan vi också jobba med att koreografera och skapa ett eget stycke dans tillsammans med eleverna, där vi använder stegen vi fått lära oss under workshopen som stöd. Avslutningsvis redovisas stycket sedan i en ”mini show” där vi visar vad vi lärt oss.

Eleverna får även prova på olika övningar där de måste samarbeta, både med varandra och med oss som utövare. Här får både individens och gruppens kreativitet ta plats. Vi jobbar med kontaktimprovisation, rytmik, koordination och andra övningar som utvecklar elevernas kreativa förmåga, samtidigt som de får lära sig om Streetdance kulturen och dess historia. Projektet är anpassningsbart efter åldersgrupp och nivå, olika önskemål kan tillmötesgås efter era behov. Målet är att eleverna ska kunna utveckla sig själva genom att vara kreativa, och förhoppningsvis även stärka sitt självförtroende i både skolan och vardagslivet genom dansen. Självklart så ska vi också ha riktigt roligt!

Om utövaren

Julia Korn och Mona Namer jobbar som professionella dansare och har dansat tillsammans sedan 16-års ålder. Kunskapen och glädjen för dansen har de delat på flera olika skolor runtom i landet och har även undervisat på internationella gränser, bland annat Frankrike, Mexico och Sydafrika.

Tillsammans med Twisted Feet har de också turnerat i showen”Se Det Live” och båda undervisar på Twisted Feet Dance Academy, samt är Mona också en av medlemmarna i kompaniet. Mona och Julia är utbildade på Broadway Dance Center i New York där de har utövat de flesta dansstilar och jobbat med många etablerade koreografer. Som koreografer och dansare i gruppen 908 Dance har de deltagit i flera stora shower som Carnival, Sirens After Dark och Howl Festival i den amerikanska storstaden.

Deras passion för att lära sig nya saker och möta nya kulturer och stilar har tagit dem runtom i världen. Julia har haft sin bas i London de senaste åren där hon har utforskat den engelska dansscenen och Mona har bland annat bott i Paris där hon har gjort shower och tränat med Frankrikes hip hop elit.

Hemsida

http://monajulia.tumblr.com/

Kontakt

Utövare: Julia Korn och Mona Namér

Kontaktperson: Julia Korn

Telefon: 0760068040

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Gymnastiksal eller annan större yta (Spegel om möjligt), Musikanläggning med mp3 ingång.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Dans
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt