Skulptera i lera - Johanna van Eldijk

På ett enkelt sätt får eleverna lära sig hur en kan bygga en liten skulptur i lera. Vi skapar varsitt lerhuvud och får kunskap om hur det ska göras för att klara sig i bränning. Jag berättar om hur processen från mjuk lerklump till färdigbränd keramik ser ut.

Om projektet

Detta är en lektion där formandet står i centrum. Eleverna får fritt skulptera ett huvud eller en byst. I lektionen ingår grundläggande kunskap i hur en kan skapa en volym och hur den ska konstrueras för att hålla. Med denna kunskap använder sedan eleven den egna fantasin och skaparlusten. Efter lektionen tar jag med skulpturerna för bränning och återkommer vid ett andra tillfälle. Det är ett kortare tillfälle där vi tittar på resultatet och går igenom hur det blev och varför. Finns önskan om att sammanställa skulpturerna på något sätt kan vi även fundera på hur de kan presenteras.

Om utövaren

Johanna är keramiker och skulptör och arbetar huvudsakligen i lera. Hon håller kurser i keramik och skulptur för både barn och vuxna och har god erfarenhet av att arbeta i skolor med Skapande Skola-projekt.

Hemsida

johannavaneldijk.com

Kontakt

Utövare: Johanna van Eldijk

Kontaktperson: Johanna van Eldijk

Telefon: 0739031732

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Det material som behövs medtas av utövaren. Arbetsbord och tillgång till rinnande vatten är önskvärt.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 8,9,10,11,12
Konstform: Konst
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt