Vi sjunger, dansar och leker! - Magnus Pettersson

När man sjunger tillsammans stärks banden inom gruppen och den gemensamma upplevelsen för barn och personal skapar trygghet och arbetsglädje. Sång, rytmik och rörelse stödjer också språklig, motorisk och emotionell utveckling på individnivå. Men framförallt är det härligt, kul och väldigt mänskligt vilja att sjunga, dansa och leka tillsammans.


Om projektet

Under musikstunden sjunger vi lugna och avslappnande sånger såväl som vilda och utlevande. Sångglädje, lekfullhet och rörelse/dans är naturliga ingredienser i mitt arbetssätt. Jag anpassar material och dynamik i relation till gruppen och vad jag upplever behövs för att musikstunden skall vara så positiv och utvecklande som möjligt med stark betoning på sångglädje och delaktighet utan tvång. Räkna med nya sånger och ett kreativt förhållningssätt.

Det är möjligt att önska sig ett helt eget upplägg men grundförutsättningen är fem tillfällen i barngrupp där personal/lärare är med. Noter och inspelad musik på materialet som används ingår för att ni skall kunna jobba vidare själva. Allra bäst är att kombinera musikstunderna med en introduktion/fortbildning för personalen under några timmar tillsammans med Magnus. Även större sammanhang som storsamlingar och allsång är möjligt. Se under rubriken ”Fortbildning” eller ta kontakt med Magnus för att diskutera upplägget.

Om utövaren

Magnus Pettersson är en erfaren musikhandledare, musiker och musikterapeut. Han har arbetat i Angereds kulturskola i Göteborg sedan 1995, där allsångsföreställningar och barns eget skapande varit grunden för arbetet. Har varit kursledare på musikhandledar-utbildningen och lärare i musik-didaktik för lägre åldrar på Högskolan för scen och Musik. Har parallellt frilansat med fortbildningar, föreställningar och musikprojekt med inriktning mot barn och unga runtom i Sverige och utomlands.

Hemsida

 

Kontakt

Utövare: Magnus Pettersson

Kontaktperson: Magnus Pettersson

Telefon för bokning: 0709 58 57 98

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Fri golvyta att röra sig på. Gärna en musikanläggning.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

 

Övrigt

Antal tillfällen: Enligt överenskommelse