Teatersport med Primalimpro - Primalimpro

Syftet med vårt projekt är att introducera och lära eleverna om improvisationsteater. Vi uppmuntrar till grupparbete där eleverna bejakar varandras fantasi och kreativitet. Oavsett om det handlar om en enstaka workshop eller en serie med en avslutande teatersportstävling, så vill vi att eleverna ska lära sig vad ett gott samarbete innebär och de viktiga delarna inom grupprocesser så som att bejaka, tala inför folk samt att våga misslyckas.

Om projektet

Vi vill inspirera eleverna att kunna ge uttryck för sin kreativitet och fantasi. Att våga stå för sina idéer och ta risken att misslyckas. Livet är fullt av tillfällen där vi ställs inför olika val som ibland leder till misslyckanden. Frågan är hur hanterar vi det? Impron är ett verktyg där vi både säger ja till varandras idéer men också ständigt vågar ta den risken.
Vi börjar lektionen med lekar. Vi går igenom varför vi leker lekar och vad som egentligen gör att leken blir rolig. Vi lär vi oss de viktigaste grunderna inom impron som bas, och avslutar lektionen med att lära eleverna att prova att göra en helt improviserad scen. Beroende på hur många tillfällen vi ses så kan vi också jobba med att ha en tävling mellan olika teatersportslag, där vi använder grunderna vi fått lära oss under workshopen som stöd. Avslutningsvis visar eleverna upp vad de har lärt sig i en liten teatersportsturnering.
Tanken med projektet är att det ska kunna växa till en teatersportsturnering mellan olika skolor. Att sätta improvisationsteatern på kartan där vi lär eleverna varför improvisationsteatern är viktig både som egen konstform men även för att lära människor om att bejaka varandras idéer i vardagslivet. Hur det gynnar till ett gott samarbete och att framtida idéer tas till vara istället för att slängas innan de ens har nått ritbordet. Tävlingen lär även eleverna att våga ta risker och på ett lekfullt sätt bygga gemenskap.

Om utövaren

Martin Gustafsson och Carl Johan Kilborn jobbar som pedagoger inom både improvisationsteater och manusbunden teater. De har bred erfarenhet av att arbeta med både barn, ungdomar och vuxna.
De är samtliga medlemmar i den etablerade improgruppen, Primalimpro. Gruppen har funnits sedan sedan 2010 och har föreställningar på flera teatrar runt om i Göteborg såsom bland annat Café Hängmattan och teater Uno. Gruppens medlemmar utökar ständigt sin kunskap genom resor och samarbeten med teatrar från hela världen.

Martin Gustafsson har bland annat varit på Unexpected Productions i USA samt Loose Moose i Kanada där han har tagit workshops och lärt ut improvisationsteater. Han arbetar som teaterpedagog på Villa Vulkan och undervisar både barn, ungdomar och vuxna i teater.
Carl Johan Kilborn jobbar på Göteborgs folkhögskola där han undervisar i svenska, musik och teater. År 2000 började han med improvisation och teatersport och har hållit på med teater i alla former, bland annat i Göteborgs studentteater, Teater Velodrom och Teater Albatross. Han gillar att undervisa, improvisera, regissera, skriva manus och musik samt turnera!

2002-2004 läste han till teaterpedagog på Wendelsbergs folkhögskola och 2005 tog han sin gymnasielärarexamen i musik och svenska. Sedan 2016 är han med i Primalimpro.

Hemsida

http://www.primalimpro.se/

Kontakt

Utövare: Primalimpro

Kontaktperson: Martin Gustafsson

Telefon: 070-3900331

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

Behov av ett klassrum, teater, större sal där tolv till tjugo elever får plats.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

 

Övrigt

Antal tillfällen: Enligt överernskommelse