Ta plats - SpinnVäxa

SpinnVäxa utgår från olika platser i förskolans och skolans närmiljö. Dessa kan till exempel vara: skogen, en specifik busshållplats, mataffären, lekplats eller skolgården. Vi besöker varje klass vid tre tillfällen.

Om projektet

Besök nr 1:
Vid första besöket gestaltar vi den valda platsen med våra kroppar i skolans/förskolans lokaler eller i SpinnVäxas dansstudio på Järntorget. Genom kreativa uppvärmningsövningar lockar vi fram barnens egna skapande-förmåga. Vi skapar dans utifrån individuella upplevelser och tankar kring platsen där barnen är med i den skapande processen.

Besök nr 2:
Vi intar den valda platsen och dansar utomhus. Vi utforskar platsens möjligheter, hittar olika vinklar och vrår och har med oss en portabel musikspelare. Hur stort kan vi dansa? Hur ser det ut på långt håll? På samma gång jobbar vi med självförtroende och att ge varandra uttrymme.

Besök nr 3:
Vid tredje besöket skapar vi enkel rekvisita till vår dans och spelar in en kort video som vi sedan kommer visa nästa grupp vi besöker. På så vis blir detta en hälsnings som skickas vidare från grupp till grupp.


Förmågor som tränas:
kreativitet
samarbete
koordination och motorik
temaarbete
uppmuntran till olikheter och originalitet.
förståelse för andras olikheter och olika funktionsvariationer.

Om utövaren

SpinnVäxa är en dansverksamhet för barn, unga och vuxna med och utan funktionsvariationer. Vi är tre danskonstnärer/pedagoger som jobbar med dansundervisningen och att utmana normerna för vad dans kan vara. SpinnVäxa tror på möjligheter istället för hinder, och har en bred erfarenhet av att jobba med grupper med olika slags kroppar. Utifrån konstnärliga förhållningssätt frågar vi oss vad dans är och utgår ifrån kreativitet och originalitet för att hitta svaret.

Hemsida

www.danskompanietspinn.se/spinnvaxa

Kontakt

Utövare: SpinnVäxa

Kontaktperson: Linda Wardal

Telefon: 0737-583825

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Antal tillfällen:

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7
Konstform: Dans
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (TA_PLATS_MED_SPINNVAXA.pdf)TA_PLATS_MED_SPINNVAXA.pdf184 kB