Bygg din egen värld! – Monique Wernhamn

Vi bygger egna världar! Vi skriver manus, klipper och klistrar, gestaltar fiktiva berättelser och verkliga händelser i ett tittskåp.

 

Om projektet

Utifrån givet tema (tex ”min drömvärld”, tema som bygger på läroplanens mål, egna berättelser, händelser i vår historia/samtid etc) bygger vi upp egna världar i ett tittskåp. Eleverna jobbar enskilt eller i grupp om 2-3personer.
Vi skriver manus, bygger miljöer/scenografi och skapar dockor till ett tittskåp - med hjälp av kartonger, tidningar, färgat papper, modellera etc. Som avslutning dramatiseras och presenterar de sin historia för klassen.

Om utövaren

Jag heter Monique Wernhamn, är 39år och konstnär. Jag arbetar med performance, dialoger och rumsliga installationer, med text, foto och film, som tar utgångspunkt i en specifik tematik eller frågeställning. Sedan 2014 har jag arbetat med projektet The Sustainable Woman som undersöker hur en kan bli hållbar som människa i en till synes ohållbar värld.
Jag bygger koncept, jobbar performativt och normkritiskt, med deltagande och interaktion, med värderingar och perspektiv.
Jag har genomfört och planerat en mängd olika workshops och projekt för grundskole- och gymnasie- elever, som frilansande konstnär och i mitt tidigare arbete som projektledare för Skapande Skola.
De senaste fem åren har jag arbetat i processorienterade och deltagardrivna projekt tillsammans med olika communityn - ungdomar, psykiskt funktionshindrade, konststudenter, boende i visst område - i samarbete med konstinstitutioner och kommunala verksamheter i Göteborg och Västra Götaland.
Utöver detta gör jag scenografi- (och kostym) uppdrag, handleder konstnärliga processer, curerar samtal och events, föreläser kring mitt konstnärskap, kring specifika projekt och kring metod och gestaltning.

Hemsida

moniquewernhamn.com

Kontakt

Utövare: Monique Wernhamn

Telefon: 0736386859

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (workshopsbarnochunga.pdf)workshopsbarnochunga.pdf439 kB