Pop- Up Schubert - Karin M

Klingande interaktiva och kreativa minikonserter och workshops.

Om projektet

Nytt för i år: Pop- Up kör en Hop-In.
Operasångerskan Nina Ewald och pianisten Karin M Nilsson överraskar barnen i klassrummet med en livesång av Franz Schubert. I nya upplägget Hop-In Schubert besöker musikerna klassrummet med musik och poesi i ett skönt tempo där rytmiklekar, kroppen och rösten är redskapen. Pianot och rösten bär duon med sig. Tillsammans skapar barnen ett nytt musikverk med hjälp av the Music Minute Shaker samtidigt som den 200 år gamla poesin får en makeover. En skapande upplevelse som ger barnen en intim, förutsättningslös och lekfull upplevelse av den klassiska kammarmusiken. Ett intensivt musikaliskt möte "in real life" i barnens vardag på ca 25 minuter. Men tema Hop-In kan duon besöka upp till fyra klasser/dag.
Väljer man det inarbetade Pop-Up alternativet med bild och form profil så riggar Karin och Nina en lokal nära barnen, gärna på skolan, som klasserna besöker under 40-45 minuter. Ett skapande moment med bild och form tillkommer i workshopen utöver innehållet i Hop-In. Med tema bild och form kan upp till tre grupper/dag ta del av workshopen.
Workshopen passar alla åldersgrupper med små justeringar i presentationen. Musiken har ingen åldersbegränsning.
Under hösten 2017 turnerade Pop-Up Schubert bl.a. i Östra Göteborg. Särskolorna och introduktionsskolan fick kammarmusikaliskt besök av duon. Tillsammans skrattade och skapade vi utifrån den valda live uppförda Schubertsången. Det blev ett inspirerande och intensivt möte, både för duon och barnen.

Lyssna

 

Medley av Franz Schuberts sånger.

 

Om utövaren

Karin M Nilsson, pianist och musikpedagog, har efter en lång karriär som ackompanjatör, bl.a. på Svenska Balettskolan i Göteborg, valt att fördjupa sig i Franz Schuberts sånger. Tillsammans med operasångerskan Nina Ewald, känd från Man Must Sing, skapar de program för alla åldrar för att sänka trösklarna till det finkulturella rummet.
Duons fördjupade musikaliska kompetens är en tillgång i arbetet med att tillgängliggöra den klassiska kammarmusikens minsta genre genom att skapa nya uppförandeformer till en bredare publik i alla åldrar.

Hemsida

www.KarinM.se

Kontakt

Utövare: Karin M

Kontaktperson: Karin M Nilsson

Telefon: 0707-380981

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Plats för två personer och ett digitalpiano, eluttag till piano. Utrymme för deltagares egna skapande såsom bord, skolbänkar alt väggytor.Om möjligt piano på plats.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt