Dockanimation i skolan- Erik Löfdahl

Om ni vill visa ett äpples resa genom kroppen eller en drakes resa till månen spelar ingen roll. Det här är en teknik som gör det möjligt att göra film om precis vad som helst!

Om projektet

Animerad dockfilm behöver inte begränsas till vissa skolämnen utan är tvärtom ett lysande tillfälle till ämnesintegration. Dels genom att man inom filmen kan utforska vilka ämnen som helst, men också för att produktionen av animerad dockfilm rymmer så många olika typer av arbetsuppgifter. De varierar beroende hur mycket tid vi har på oss och elevernas ålder, men i grunden handlar det om att skriva manus, bygga dockor och scener, animera och spela in röster för att skapa en färdig kortfilm. När filmen är färdig lägger jag ut den på YouTube så att alla kan se den där.

Utöver den tid jag hjälper er med filmen får ni räkna med att avsätta minst lika mycket tid till förberedelser.

Om utövaren

Jag har jobbat med animerad dockfilm i över 10 år och har under de senaste åren främst jobbat med förskola och yngre elever i skolan, men detta projekt lämpar sig lika väl för barn i 50-årsåldern. När jag inte flänger runt på olika inspelningsplatser hittar du mig i Serieateljen i Majorna där jag delar lokal med en massa serietecknare.

Hemsida

folkfilm.se

Kontakt

Utövare: Erik Löfdahl

Kontaktperson: Erik Löfdahl

Telefon: 0733424668

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Jag tar med all teknik som behövs (såvida ni inte vill använda er egen).

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

 

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Film
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt