Original Play-Lek på björnungars vis - Emma Gran

Original Play® är en lek- och rörelsemetod där man använder lek, rörelse och beröring för att stärka tillit och integritet, självkänsla och gemenskap.

Om projektet

Leken är fysisk och påminner om djurungars tumlande lek. Vi leker på mjuka mattor, jag bjuder in ett eller flera barn åt gången att leka med mig. Genom att möta barnet där det befinner sig, i rörelse och inkännande beröring, skapas en känsla av trygghet och tillhörighet, och en positiv känsla inför sig själv.

Original Play erbjuder ett tryggt rum för att utforska samspel och ickeverbal kommunikation. Barnen övar på att röra sig på ett följsamt och säkert sätt, men även att relatera fysiskt till varandra på ett mjukt och respektfullt vis. Efter leken följer ett kort samtal som ger barn och pedagoger förhållningssätt och verktyg att använda i vardagen, kopplat till elevernas direkta erfarenhet av positiv beröring och "bra lek".

”Vi tror att det är bra övningar för alla elever och skapar självförtroende, vänskap och tillit till varandra i ett längre perspektiv” (Torslandaskolan).

Passar även bra för ex. nyanlända elever och elever med särskilda undervisningsbehov, eftersom leken bygger på ickeverbal kommunikation.

Om utövaren

Jag är utbildad i Original Play av grundaren O.Fred Donaldson sedan 2006. Jag är även danspedagog och koreograf utbildad på Trinity Laban Conservatory of Music and Dance i London. Jag arbetar inom Kulf/Kulis och skapande skola, som danspedagog på en specialskola, samt samverkar med ex. Fryshuset, danskompaniet Spinn och Klangfärg/VGR.

Hemsida

www.emmagran.se

Kontakt

Utövare: Emma Gran

Kontaktperson: Emma Gran

Telefon: 0736-50 03 71

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Rum med fri golvyta ca 5 x 5 m.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12
Konstform: Dans
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (Original_Play_-_Emma_Gran.pdf)Original_Play_-_Emma_Gran.pdf4798 kB