VÅR VINTERGATA. Tio Tusen Stjärnor för Göteborg - Karl Chilcott

Projektet förenar konst, lek, ekologi och naturetik och gestaltar elevernas tankar och känslor. Det öppnar upp för en inspirerande framtid med stora möjligheter. I processen använder vi oss av färskt virke som ett levande material, enkla verktyg och regnbågens färger.

Om projektet

Jules Verne beskriver i en av sina fantastiska böcker en ofrivillig resa av några människor på en bit av jorden som slits bort av en komet. De närmar sig Venus och Merkur mot Solen, kommer förbi Mars och allt närmare Jupiter och Saturnus. Uranus kan de se med blotta ögat. Under hela resans gång förändras livsvillkoren på deras bit av jorden dramatiskt…Vi låter oss inspirera av denna spännande, närmast filosofiska berättelse och skapar Göteborgs Vintergata.

Fem möten med varje klass

  1. Två timmar per gång.introduktion med en liten skulpturskola
  2. trä- och verktygskola
  3. vi täljer var och en sin egen liten planet eller komet
  4. färglägger alla våra himmelskroppar och skapar Vår Vintergata som ett gemensamt konstverk.
  5. Eleverna installerar själva sina verk. Avslutningen blir en gemensam utställning med alla elevers konstverk, teckningar, kommentarer och konstnärsporträtt (analoga fotografier) på de deltagande eleverna.

Om utövaren

Skulptör med atelje på Orust, högskoleutbildning i filosofi m.m. med avslutning som PhD. Sedan femton år tillbaka jobbar jag vid sidan av mina egna Art in Nature - och skulpturprojekt runtom i världen även med konstprojekt med barn och skolelever från förskolenivå till högstadiet i Sverige, Norge, Frankrike, Danmark/Färöarna och Schweiz. Har lärt mig mycket från barnen och uppskattar att dem ibland vänder idéerna upp och ned.Skulptör

Kontakt

Kontaktperson: Karl Chilcott

Telefon: 070-495 03 29

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

material & verktyg ingår

Ekonomi

Pris:

En klass: 9500,-

Bilersättning och moms tillkommer.

Övrigt

5 tillfällen/projekt

Projektet kan genomföras med anknytning till olika undervisningar som slöjd, bild och form, svenska etc.

Tags: Målgrupp (år): 7,8,9,10,11,12
Konstform: Konst
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
SökvägFilstorlek
Tillgång till denna sökväg (http://www.kulturterminen.com/attachments/article/82/Karl%20Chilcott%2007.pdf)Barn och ungdom KONSTPROJEKT TRÄ( D )AKADEMI2186 kB