Cirkusskolan.se - Richard Ljungman

Sveriges enda professionella cirkusartist med lärarlegitimation! Lär dig samarbeta på ett lekfullt sätt som leder till skapande och kreativitet. Prova-på balansering, jonglering, spikmatta, snurra tallrikar, utbrytning, akrobatik och en hel del annat under ledning av en riktig cirkusartist.

 

Om projektet

Välj 6x45 minuter eller 4x45 minuters cirkusskola, som vanligtvis delas upp i ett tillfälle i veckan. Även cirkusskola med heldagar eller som tema fungerar.
Cirkusskolan kan börja med en kort föreställning som inspirerar barnen/ungdomarna att prova på olika cirkuskonster, eller så vävs det in lite showande under själva cirkusskolan. Hen kan få prova på att gå på lina, vara utbrytarkung och utbrytardrottning, balansera, jonglera och göra ballongdjur. De kan också få lära sig att snurra tallrikar, diabolo, kendama, rull-gång, akrobatik och de som vågar får prova på att ligga på spikmatta. Barnen får sedan välja att träna på de cirkuskonster de tycker om mest och ibland har vi en föreställning tillsammans.

Barnen/ungdomarna får lära sig att samarbeta på ett lekfullt sätt. Aktiviteterna leder till skapande och kreativitet. De lär sig att fokusera, koordinera rörelser och att stå på scen.

Richard berättar också om cirkuslivet och hur det är att arbeta på olika arenor.

Om utövaren

Över en miljard personer har sett Richards show runt om i världen. Med sin grundskollärarutbildning är Richard Ljungman också Sveriges enda professionella cirkusartist med lärarlegitimation.

Richard Ljungman finns med i Guinness Rekordbok 2016 och är världsmästare i balansering. 2015 uppträdde Richard på allsång på Skansen.

Hemsida

www.cirkusskolan.se   www.facebook.com/RichardoGlassbalance

Kontakt

Utövare: Richard Ljungman

Kontaktperson: Richard Ljungman

Telefon: 070-325 47 36    

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.


Lokal-, material- och teknikkrav

Inga speciella krav, det går till exempel att ha cirkusskola i klassrummet. Cirkusskolan kan anpassas efter förutsättningarna på skolan.

Ekonomi

Pris:  Enligt överenskommelse

Övrigt

Antal tillfällen: 6x45 minuter eller 4x45 minuter eller heldagar

Det går bra att ha cirkusskola på heldagar eller under temadagar. Hör i så fall av er så hittar vi ett passande upplägg. Det finns också möjlighet att ta in externa cirkuslärare.

Man behöver inte vara i gymanstiksalen, det går bra att vara i
klassrummet eller någon annanstans på skolan.

Tags: Målgrupp (år): 2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Cirkus Nycirkus
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt