Jaget och laget - Niclas Kinell

Dramaserie på 4-8 tillfällen där individen och gruppen, under trygga former får utforska sig själva och sina relationer till de andra i gruppen. Serien baseras till stor del på samarbetsövningar och forumteater där deltagarna gemensamt får lösa uppdrag, utforska roller och relationer genom praktiska övningar och diskussioner.

Om projektet

Denna serie låter deltagarna få utforska sig själva och andra i relation till gruppen för att skapa en bättre sammanhållning och en bättre självkänsla hos deltagarna. Genom lekar, övningar och diskussioner kommer gruppen tillsammans få pröva, analysera och lära sig olika strategier för att stärka sina förmågor att samarbeta med andra och hur olika individer fungerar i olika grupper. Allt detta genomförs med syftet att stärka deltagarnas förmåga att arbeta tillsammans med andra, ge gruppen grundläggande verktyg för att kunna fungera bättre tillsammans och skapa en tryggare lärandemiljö.

Om utövaren

Niclas Kinell är utbildad på Wendelsbergs folkhögskola i musikdramatik och läser nu femte och sista året på ämneslärarprogrammet mot gymnasiet på Karlstads universitet. Har tidigare också verkat som skådespelare i frigrupp och även haft uppdrag som regissör på Värmlandsteatern. Har regelbundet jobbat med kulturpedagogiska projekt inom Göteborgs stad och omnejd i snart fem år. Dessa projekt har till största delen berört grupprocesser, grupproller och relationsutforskning.

Kontakt

Utövare: Niclas Kinell

Kontaktperson: Niclas Kinell

Telefon: 0706602068

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Öppen avskild yta med plats för fysiska övningar t.ex. stort öppet grupprum, klassrum, gymnastiksal eller drama/musiksal.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Antal tillfällen: 4-8

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15
Konstform: Teater Drama
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt