Alfa / Omega - Lajvbyrån

Lajv(levande rollspel) är en deltagarkultur och har aldrig publik utan alla deltar i roll, på sina villkor. Tillsammans improviserar vi fram en historia i den värld som lajvet utspelar sig i. Alfa/Omega är ett Science Fictionlajv som berör normkritik och genusfrågor.

Om projektet

Dagen är upplagd med 3h workshops på förmiddagen, lunchpaus och på eftermiddagen kör vi lajvet plus efterarbete i ca 3 h.
Under lajvet Alfa/Omega får alla deltagare, handledare och ungdomar, roller som bor på planeten Epsilon. På Epsilon tänker man att alla människor har ett medfött Tau, Alfa eller Omega. Alfor anses vara självsäkra, bra ledare, tydliga osv. Omegor anses vara starka, omhändertagande, känslosamma osv. Alfor har alla ledarpositioner i samhället och dubbla röster i alla val.
Under lajvet får ungdomarnas roller genomgå tester för att ta reda på vilket Tau de har. Efteråt pratar vi om hur det var på Epsilon och hur detta kan relateras till vår egen värld.
Pedagogiskt vidarearbetesmaterial med utgångspunkt i läroplanen finns och skickas med ansvariga vuxna. Projektets huvudinriktning är etik, moral och normkritik. Starka kopplingar finns även till historia, religion och samhällskunskap.

Om utövaren

Lajvbyrån har lajvat med hundratals elever i Göteborg med omnejd sedan 2012.
Vi arbetar med lajv (levande rollspel) som kulturform både för dess styrka som pedagogiskt verktyg och för att det är fantastiskt roligt och utvecklande att lajva. Vi vill skapa modigare människor och få våra deltagare att utmana både sig själva och sina medspelare att göra medvetna val i vardagen och i leken

Hemsida

www.lajvbyran.se

Kontakt

Utövare: Lajvbyrån

Kontaktperson: Sara Podda

Telefon: 0734 34 48 24

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Stor gymnastikhall eller liknande går bra, beroende på gruppstorlek (max 60 elever). Det skall gå att dela in gruppen i fyra delar och ha rörelseaktiva workshops utan att de stör varandra. Viss mörkläggning behövs för visning av kortare introduktonsfilm. Förlängningssladd, projektorduk och ljudsystem är också nödvändiga.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 13,14,15,16
Konstform: Teater Drama
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt