Handen på Hjärtat - Johan Hogenäs

Vår kropp är full av ljud, det är bara att börja spela! Och tillsammans, i grupp låter det så mycktet bättre!

Om projektet

I body percussion behövs inga redskap eller instrument, man kan delta direkt och göra musik var som helst. Handen på Hjärtat är ett möte med den egna kroppens musikalitet. I gruppen blir vi en body-percussion-orkester som tillsammans skapar dynamik och sväng i olika register. Medan vi upptäcker kroppens ljudmöjligheter tränar vi puls- och rytmuppfattning. Vi lyssnar och låter kroppen hitta ljuden och koordinationen i sin egen takt. Vi leker och skapar i stunden. Gruppdynamiska övningar mynnar ut i ett grupparbete som redovisas på slutet av workshopen.
 Workshopen inleds med att jag berättar lite om body percussion och visar ett filmklipp. Eleverna får veta lite om den internationella body percussion-miljön och var man hittar bra info på nätet.

Om utövaren

Johan Hogenäs bildade den sjungande body percussion-kvartetten Body Beatbox 2005 efter ett inspirerande möte med Fernando Barba och gruppen Barbatuques i Rio de Janeiro 2003. Med Body Beatbox har han gjort en mängd skolturneer och workshops och utvecklat en egen stil. På senare år har han besökt São Paulo och tränat med bl.a. Fernando Barba. Sedan 2015 är han verksam som body percussion-pedagog bl.a. inom skapande skola.

Kontakt

Utövare: Johan Hogenäs

Telefon: 070-1443509

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

En tom golvyta som bekvämt rymmer deltarna i cirkel. Golvet bör ha ett 'sound' - stumma betonggolv är klart olämpliga. Deltagarna ska ha inneskor och bekväma kläder. Projektor, dator för kort filmvisning.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt