Sjung vår historia! - Ulla M. Andersson

Sjung och vandra i ditt område, hör berättelser och sånger om människor, händelser och hus!

Om projektet

I Göteborg görs stadsvandringar i köpmännens fotspår, konst- och arkitekturvandringar och matvandringar. Men var finns stadsvandringarna för barn, med berättelser från förr i tiden om människor, hus och händelser?

Ulla M. Andersson vänder sig till skolbarn med stadsvandringar som innehåller visor och sånger som knyter an till områdets/stadens historia. Hon kommer ut till er skola/förskola två gånger och sjunger tillsammans med barn och pedagoger. Det mynnar ut i en tredje träff, en spännande stadsvandring på cirka 45 minuter med barn och pedagoger, då lokalhistoria och sång mixas på ett smittande sätt.

Inspelningar med sånger och texter skickas i förväg ut till pedagogerna som förbereder sångträffarna och kan sedan fortsätta att hålla liv i och föra vidare sångerna även efter projektets slut.
De sångtexter och melodier man har lärt sig som barn sitter ofta kvar hela livet!

Om utövaren

Ulla M. Andersson är utbildad musiklärare för grundskola och gymnasieskola, utexaminerad i Malmö 1985. Sedan dess har hon arbetat på kommunala musikskolor, grundskolor och gymnasieskolor med barn från 1 till 19 år.
Under många år har Ulla M. Andersson arbetat som musiker i salsa-, afro-, vis- och jazzband, med huvudinstrumenten elbas och sång.
Intresset för lokalhistoria är varmt och djupt och under stadsvandringar för vuxna sjunger deltagarna utan komp, konceptet kallas ”Sjung vår historia!” Detsamma görs nu för skolbarn, anpassat till deras ålder.

Hemsida

skrivstalletvast.se

Kontakt

Utövare: Ulla M. Andersson

Kontaktperson: Ulla M. Andersson

Telefon: 0738-24 66 17

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 5,6,7
Konstform: Arkitektur,Musik,Språk Litteratur
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (Sjung_var_historia_for_barn.pdf)Sjung_var_historia_for_barn.pdf90 kB