Gör din grej! - Fröken B

Gör din grej! - Workshops inom rap och dans. Rap och dans, som är två av hiphopkulturens fyra element, är tacksamma att arbeta med då de ger utrymme för såväl kraftfulla som lekfulla sätt att uttrycka sig på. När det gäller workshopsen är avsikten inte att deltagarna ska lämna tillfällena som färdiga rappare eller dansare, utan snarare att de ska inspireras och hitta styrkan i att uttrycka sig.

Om projektet

Gör din grej! är ett projekt med avsikt att inspirera barn och unga att prova nya sätt att uttrycka sig, vara kreativa och ta plats. Detta sker genom workshops inom rap och dans, där eleverna får skriva egna texter, pröva sina röster, öka sin kroppsmedvetenhet och mycket mer under prestigelösa former. Upplägg och innehåll kan anpassas efter önskemål.

Om utövaren

Gör din grej! har funnits sedan 2009 och bakom projektet står Ulrika "Fröken B" Broberg, som har varit en del av den svenska hiphopscenen sedan tidigt 2000-tal och turnerat flitigt runt om i landet, både som soloartist och som medlem i hiphop/soul-duon Silversystrar. Hon är en rutinerad rappare, utbildad lärare i svenska och psykologi och har lång erfarenhet när det kommer till att hålla i projekt. Ulrika håller i rap-delen.

Andrea Linjer håller i dansen och är utbildad genom Mötesplats Hiphop och på Dansforum. Dessutom har hon tränat och tagit klasser för många stora namn inom streetdansscenen. Andrea har jobbat med barn och ungdomar i över 10 år och har varit huvudlärare för Dansforums Streetlinjer. Hon undervisar främst i hiphop och locking.

Hemsida

www.gordingrej.se

Kontakt

Utövare: Fröken B

Kontaktperson: Ulrika Broberg

Telefon: 070-202 82 46

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

För rap-delen behövs en mindre lokal med någon form av musikanläggning, whiteboard alt. blädderblock samt papper och pennor, t.ex. ett klassrum. För dans-delen behövs en stor, öppen lokal med någon form av musikanläggning, t.ex. en gymnastiksal.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

 

Övrigt

 

Tags: Målgrupp (år): 10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Dans,Musik,Språk Litteratur
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (GDG_Skapande_Skola_15-16_v2.pdf)GDG_Skapande_Skola_15-16_v2.pdf233 kB