Barnyoga - Helena Ivarsson

Yogasaga för barn. En rolig, spännande och avslappnande yogaupplevelse.

Om projektet

Yogasagan ger barnen en stund av lugn och ro i vårt stressiga samhälle. De får tid att känna efter hur de mår, finna ett inre lugn och fylla på med energi. Alla kan yoga och utgår ifrån sina egna förutsättningar utan prestation och det är ingen tävling. Med hjälp av yogan vill jag stärka barnens självkänsla och självförtroende och få dem att känna att de är bra precis som de är. Yoga kommer ursprungligen från Indien och har utövats i tusentals år i syfte att skapa balans mellan kropp, sinne och själ. Det handlar om att lära känna sig själv och leva i nuet.

Fokus ligger på andningen som har en stark förbindelse med vår sinnesstämning och våra känslor. Medveten och djup andning verkar lugnande och andningen tillför kroppen näring, ökar vår motståndskraft mot sjukdomar och skärper sinnena. Yogans positioner och rörelser tränar kroppen så att den får ökad styrka, smidighet, balans, uthållighet och ger bättre hållning. Rörelserna i kombination med andningen masserar de inre organen och den ökade syretillförsel bidrar till bättre koncentration.

En lektion börjar med en andningsövning och därefter andas vi medvetet genom hela sagan där vi gör olika positioner och rörelser. Sedan avslutar vi med avslappning och om det finns tid över gör vi några extra övningar. Språket i sagan är positivt och bekräftande.

Syftet med yogasagorna är hälsa och välbefinnande och inkluderar inte någon religiös aspekt. Gruppstorlek ca.10 barn. Lektionstid 30-45 min. För att få en lugn stämning vill jag inte ha för stora grupper. Jag vill ha bokningar på minst två grupper samma dag men välkomnar gärna fler.

Om utövaren

Utbildad danslärare på Musikhögskolan i Piteå, Luleå tekniska universitet. Diplomerad barnyogaledare.

Hemsida

www.dansanu.se

Kontakt

Utövare: Helena Ivarsson

Kontaktperson: Helena Ivarsson

Telefon: 070-2972165

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ett större rum med fri yta. Jag tar med små mattor som jag lägger ut i en ring. Tillgång till ljudanläggning.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

 

Övrigt

Antal tillfällen: Enligt ök

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8,9
Konstform: Dans
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (Saljblad_Barnyoga.pdf)Saljblad_Barnyoga.pdf150 kB