Origami – Konsten att vika papper - Angelica Sollander

Du har säkert någon gång försökt att vika ett flygplan eller en loppa av ett ark papper. Att vika papper till nya former är en japansk tradition som heter origami. Under ledning av papperskonstnären Angelica Sollander får du möjligheten att lära dig förvandla platta papper till nya spännande former.

 

Om projektet

Att få utrymmet att vara kreativ och ta sig an nya kulturella influenser är viktigt för alla individer. Mitt mål är att uppmuntra kreativitet och fantasifullt tänkande hos elever och lära dem att se nya möjligheter hos vardagliga objekt, som papper.
Eleverna får en kort genomgång av den japanska traditionen och konstformen origami, för att sedan själva få lära sig hur man viker några olika former. Vi utgår från färgglada papper och lär oss vika allt ifrån traditionella mönster som bollar, askar och blommor till mer moderna varianter av mönster som kanin eller fjäril. Exakt vilka vikningar vi lär oss anpassas efter klassen.

Om utövaren

Angelica Sollander är verksam som papperskonstnär och illustratör, hon har utbildat sig både inom konst, konsthistoria och konstvetenskap och har vid tidigare tillfällen jobbat som pedagog i samarbete med kulturförvaltningen. Hon har arbetat med origami sedan hon bodde i Kina som barn och redan då fick lektioner i konsten. Det är något hon tagit med sig i sitt arbete och präglar hur hon jobbar med papper idag.

Hemsida

www.angelicasollander.com

Kontakt

Utövare: Angelica Sollander

Telefon: 0709350658

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Lektionen tar plats i ert klassrum och Angelica tar med material i form av origamipapper. Inga förkunskaper krävs.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Arkitektur,Konst,Design
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt