Pop-Up Schubert - Karin M

Skapande,klingande workshops med inspirationen i fokus,

 

Om projektet

Skapande verkstad, en modern Schubertiad, där deltagarna inspireras och får associera utan förbehåll med olika uttrycksmedel med utgångspunkt från en sång av Franz Schubert. Tillsammans finner vi sammanhang, inspireras till egna upplevelser och skapar nya verk med projektets Music Minute Maker. Röst, rytmik, bild och ord används för att ge utlopp åt den egna kreativiteten.

Pop-Up Schubert leder gruppen genom en musikalisk upplevelse, via inspirationen fram till sin egen tolkning, eget skapande och en djupare förståelse av dikt och ton. Vi vill ge deltagarna en kvalitativ och lekfull introduktion i den klassiska kammarmusiken, ett interaktivt smakprov. Alla bokade grupper får två nedladdningar  var av SchubertAppen samt en samling tips hur den kan användas i undervisningen.

Lyssna

Ett Schubertmedley.

Om utövaren

Karin M Nilsson, pianist med utbildning från Schola Cantorum de Paris och Musikhögskolan i Göteborg. Hon är också kyrkomusiker och musikpedagog med lång erfarenhet att inspirera barn i alla åldrar. Karin har arbetat på Svenska Balettskolan, i Kulturskolan, verkat som körledare i Svenska Kyrkan samt som frilansande musiker. Den mobila appen SchubertAppen, den mobila appen för musikälskare och Schubertianer, är initierad och drivs av Karin. Projektet medfinansierades av Eu.                                                                                 
Karin är också konstnärlig ledare för danskompaniet The Holy Shake och arbetar med barnföreställningar med företag och föreningar som uppdragsgivare.

Nina Ewald, sopransolist, är utbildad på Operahögskolan i Göteborg och sjungit barnopera på Göteborgs Operan och sommaropera på Läckö Slott.  Nina är medlem i den normkreativa sångensemblen ”Man must sing” och medverkade i den hyllade nyskrivna operan ”Aquarium” som nyligen uruppfördes i Göteborg.               

Tillsammans firade Pop-Up duon Schuberts 220 årsdag  den 31 januari 2017 med evenemanget Göteborgs Schubert Maraton  i Hammarkullen som medfinansierades av Göteborgs stads kulturstöd Pronto. Då bjöds grupper ur förskola, skola och särskola in på Pop-Up Workshop och dagen avslutades med apprelease av SchubertAppen och tillhörande Schubertiad på Café Hammarkullen.

Hemsida

www.karinm.se/schubertappen

Kontakt

Utövare: Karin M

Kontaktperson: Karin M Nilsson

Telefon för bokning: 0707-380981

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Plats för en person och ett digitalpiano, eluttag till piano. Utrymme för deltagares egna skapande såsom bord, skolbänkar alt väggytor.

Ekonomi

Pris: Se säljblad

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Konst,Musik,Språk Litteratur
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (Pop_Up_Schubert_saljblad_2017.pdf)Pop_Up_Schubert_saljblad_2017.pdf481 kB