Dans i grundskolan och särskolan - Ivra kurser

Ivra har många dansserier som passar grundskolan och vi är alltid öppna för att utveckla nya. Vi inleder gärna med ett gemensamt planeringsmöte där ni får chans att anpassa dansen efter ert arbetsområde.

Om projektet

Här är olika förslag på vad ni kan boka:

Dansföreställning – vi skapar koreografi och sätter upp en föreställning.
Dansfilm – eleverna får under några veckor skapa en egen dansfilm.
Dans i ämnet idrott och hälsa – vi har stor erfarenhet av att arbeta mot de dansanta kunskapskraven i ämnet Idrott och hälsa.
Dansen i vår historia – praktisk danshistoria från rituella jaktdanser till modern streetdance.
Dansmix – prova på flera olika dansstilar!
Streetdance – prova på olika former av streetdance!
Tema – ta in dans i ert temaarbete, där den kan fungera både som en del av undervisningen och utforskandet, och som redovisningsform.
Dans som socialt verktyg – läs mer nedan.
I alla program kan det vid önskemål ingå klassrumspass med filmvisning och samtal.

Dans som pedagogiskt och socialt verktyg

Dansen kan användas som ett verktyg i skolans alla ämnen, den kan ge inspiration, användas för att undersöka ett arbetsområde och utgöra en redovisningsform.

När vi använder dans för att arbeta med de sociala relationerna i en barngrupp börjar vi där barnen befinner sig och fokuserar på trygghet och tillit, kontakt och kommunikation. Barnen får ha roligt tillsammans och uppleva varandra i nya roller, öva sig på att se och bli sedda och på att ge vänlig och konstruktiv respons.

Dessutom tror vi att dans kan skapa välmående och underlätta inlärningen genom att öka blodcirkulationen, verka avstressande och energigivande. Förbättrad gemenskap och självkänsla kan bidra till ökad arbetsro och arbetslust i gruppen. I processen lär sig barnen naturligtvis också mer om dansen som uttrycksmedel och konstform

Om utövaren

Lina Karlsson startade Ivra som Barndansverkstan i Sannegårdshamnen 2010, 2015 hade vi växt ur vårt namn med en större bredd i verksamheten och vi blev Ivra kurser.

De tankar som ligger till grund för verksamheten har utvecklats under femton yrkesverksamma år som danspedagog för barn och unga inom för-, grund- och gymnasieskolan samt i hobbyverksamhet. I den praktiken har också fortbildning av deltagande personal varit en viktig beståndsdel.

Hemsida

www.ivrakurser.se

Kontakt

Utövare: Ivra kurser

Kontaktperson: Lina Karlsson

Telefon: 46702065398

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Dans
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt