PAPPERSMASKINERI med Studio Goja

Allt i världen kan mätas och vägas. Eller? Hur mäter du lycka? Eller blåmärken? Eller hur påhittigt något är? Med papper bygger vi maskiner och mätinstrument för att mäta och klara av världens alla viktigheter.

Om projektet

Pappersmaskineri bjuder in barn att jobba med utmanande frågeställningar i en lekfull designprocess. Vi utgår ifrån vardagshistorier, fantasier och drömmar för att uppfinna just de där maskinerna som saknas. Vi funderar över situationer som varit svåra att lösa eller stunder när vi önskat oss ett simsalabim. Inspirationen omvandlas till idéer som vi visualiserar först i skiss och sen i pappersprototyper. Vi arbetar både individuellt med våra idéer och i mindre grupper. Verkstan avslutas med en stund för att dela med sig av sin berättelse, process och uppfinning.

Om utövaren

 

Studio Goja drivs av Ida Liffner och Marthe Roosenboom; barnkulturdesigners och illustratörer, utbildade på Masterprogrammet Child Culture Design vid HDK, Göteborgs Universitet. Studio Goja arbetar med projekt inom barnkultur och stadsplanering, med samarbetspartners som Göteborgs Stads Kulturförvaltning, Stadsbyggnadskontoret, Kultur i Väst och Trafikverket, HDK, Chalmers m.fl.

Studio Goja erbjuder även fristående föreläsningar som kan kombineras med en praktisk workshop för de som vill arbeta inkluderande med barn. Deltagarna får handgripliga verktyg och metoder för en lika lekfull som informativ dialog med barn och unga. Innehållet anpassas med fördel efter aktuella frågeställningar som bokare och deltagare står inför. Det kan handla om att föreläsningen bokas i sammanband med specifikt projekt eller som en del i en större utbildningssatsning. Observera att föreläsningar och workshops för vuxna inte omfattas av arrangörsstödet! Kontakta gärna Studio Goja för en bokningsförfråga.

 

Hemsida

studiogoja.se

Kontakt

Utövare: Studio Goja

Kontaktperson: Ida Liffner

Telefon: 0736722315

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Inga särskilda krav. Material ingår.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 5,6,7,8,9,10,11,12
Konstform: Konst,Design
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (StudioGoja-Pappersmaskineri.pdf)StudioGoja-Pappersmaskineri.pdf38146 kB