Trolla med naturen - Karl Chilcott

idé: Med konst, ekologi och naturetik som utgångspunkt siktar projektet på elevernas kreativitet och eget skapande med fokus på naturens gåvor, rikedomar och rum. Vi kommer att känna oss som trollkarlar som själva blir förtrollade när vi skapar små konstverk ute i naturen, med bara våra händer, känslor och drömmar.

Om projektet

Vi börjar med en liten skulptur-, trä(d)- och verktygskola, skapar oss en egen trollstav i färskt virke som innebär levande trollkraft, färgsätter och förser den med all vår fantasi samt en passande trollformel. Sedan skapar vi rena underverk ute i naturen med hjälp av grenar, kvistar, löv, blommor, stenar, sand, rötter m.m. Projektet avslutas med en utställning samt en liten dokumentation. Vi täljer, målar, skriver små texter och kanske t.o.m. dikter.

Om det är möjligt för skolan/förskolan att komma dit så skall vi också trolla lite på lämpliga platser i Botaniska Trädgården. Under hösten skall vi involvera årstidens gåvor som löv, kastanjer, ekollon. Under vintern snö och is följt av vårens gåvor. Att utveckla ett öppet sinne, respekt och kärlek gentemot naturen är målet.

Om utövaren

Skulptör med atelje på Orust, högskoleutbildning i filosofi m.m. med avslutning som PhD. Sedan femton år tillbaka jobbar jag vid sidan av mina egna Art in Nature - och skulpturprojekt runtom i världen även med konstprojekt med barn och skolelever från förskolenivå till högstadiet i Sverige, Norge, Frankrike, Danmark/Färöarna och Schweiz. Har lärt mig mycket från barnen och uppskattar att dem ibland vänder idéerna upp och ned.

Hemsida

www.karlchilcott-art.com

Kontakt

Utövare: Karl Chilcott

Kontaktperson: Karl Chilcott

Telefon: 070 4950329

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

inga krav, kommer med verktyg och material för eleverna

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Antal tillfällen:

Tags: Målgrupp (år): 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15
Konstform: Konst
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt