Det blev handgemäng - Det blev handgemäng

 Amerikansk folkmusik och sånger om det vilda livet från svunna tider

Om föreställningen

Vi kommer länge få höra om den dagen. En fajt man sent kommer att glömma. Skjortärmarna rullades upp för Johansson, Jansson, Svensson och Engberg. Det användes tillhyggen som gitarrer, kontrabasar och trummor. Det blev handgemäng på din gata, utanför ditt hus, och du gillade det!

Det blev handgemäng vill inte cementera en tradition utan föra den vidare. De vill ge ungdomar en chans att upptäcka amerikansk folkmusik och hoppas samtidigt inspirera till eget musicerande och fritt uttryck.

 

Om gruppen

Det blev handgemäng är inget bluesband, inget countryband och inget rootsband. Det är inget band som konserverar musik och låser in den på museum. Istället spelar de amerikansk rootsmusik på ett sätt som gör att den känns angelägen. Bandet bildades 2009 och har sedan dess turnerat flitigt och trollbundit publik med sin påtagliga nerv och närvaro. GP recensent Daniel Claesson skrev: "Autentiskt så det förslår.

Hemsida

www.handgemang.com

Kontakt

Utövare: Det Blev Handgemäng

Kontaktperson: Johan Karlberg

Telefon: 0705589275

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Gymnastiksal, samlingssal, aula. Spelyta: 4x4 meter. El: 1 x 220 V. Bygg-/rivtid: 60min/45min. Gärna ljudsystem och tekniker på plats. Bandet kan ta med ljud mot en kostnad

Ekonomi

Pris/uppsökande 12 000:- en konsert en dag. En extra konsert samma dag i samma lokal 3000:-. Plus eventuell resa. Kontakta oss!
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2017-06-15 till 2019-06-14

Föreställningslängd 45 min

Tags: Målgrupp (år): 10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (Det_blev_handgemang_Promo.pdf)Det_blev_handgemang_Promo.pdf583 kB