Kurage Roastar vuxenvärlden - Kurage

En rolig och sårbar föreställning som undersöker makten mellan unga och deras vuxna.

Om föreställningen

I Kurage roastar vuxenvärlden ger vi unga en chans att syna oss vuxna. Syna de gånger vi pushat för hårt när det egentligen är vi själva som längtar efter självförverkligande, de gånger vi skämtat på våra barns bekostnad för att vinna egna poänger bland våra jämnåriga, de gånger vi varit en superauktoritet för att vi själva varit helt vilse.

Med igenkänning och humor går vi till djupet med vuxnas dubbelmoral. Genom att helt halsbrytande dra ner byxorna på oss själva vill vi stärka barn och unga i att kräva ömsesidig respekt av vuxenvärlden.

Föreställningen har skapas med utgångspunkt i samtal och workshops med över 500 högstadieelever runt om i VGR.

Trailer: Lina Ikse/Estrids

Om gruppen

Kurage gör konst utifrån en stark vision där den sceniska idén arbetas fram med hjälp av inbjudna konstnärer. Varje föreställning har sitt unikt specifika uttryck. Spännande scenkonstmöten är ett kärt signum. Vi är ingen teatergrupp. Vi är tre konstnärliga ledare, Rebecca Alverfors, Charlotta Grimfjord Cederblad och Åsa Holtz. Vi arbetar konceptuellt och varje föreställning förgrenar sig i olika kringverksamheter på teatern såsom konserter, happenings och föredrag. Kurage föds på nytt i varje projekt vi skapar. Kurage har sedan 2002 fast scen på Hagateatern som vi delar med Teater Tamauer. På Hagateatern spelar vi teater för både barn och vuxna.

Hemsida

www.hagateatern.se

 

{tab Kontakt}

Utövare: Kurage

Kontaktperson: Ida Jarlgren

Telefon: 031 - 12 66 68

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

{tab Lokal-, material- och teknikkrav}

Vid spel på scen/blackbox står arrangören för grundljus. Antal medverkande: Två skådespelare Scenyta: 5 x 5 m El: Vanligt vägguttag Bärhjälp: En person Övrigt: Arrangören står för sittplatser

{tab Ekonomi}

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris: 110

Pris/uppsökande Föreställningen är bokbar både för större scener men spelas även uppsökande i klassrum. Kontakta oss för prisinfo
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

{tab Övrigt}

Spelperiod 2018-04-02 till 2018-04-30

Föreställningslängd 60

Tags: Målgrupp (år): 12,13
Konstform: Teater Drama
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst