Sten, Sten- bubbla dig! - Momonga

En poetisk föreställning om visdomen vi människor glömt.

Om föreställningen

Djupt, djupt nere i havet bor en flicka. Hon samlar på människornas glömda historier, sånger och visdomar som sjunkit till havsbotten som stenar. När flickan lyssnar på stenarna blir de lätta, de stiger mot ytan som bubblor. Flickan får oss att minnas igen: hur viktig du är, hur viktig jag är och hur vi alla hänger ihop, tillsammans.

Sten, sten – bubbla dig! riktar sig till barn från 5 till 9 år. Språk och text är inte grundläggande för att hänga med i föreställningen. Historien om flickan och stenarna är ramberättelsen ur vilken också andra historier berättas. Historierna är inspirerade av olika väsen (yokai) från Japan och Sverige och framställs lekfullt och poetiskt, ackompanjerat av olika musikinstrument, främst av det traditionella japanska stränginstrumentet Koto. Instrumentet själv bär historien och visdomen. Musiken som kommer ut är som bubblor som flyter ut i rummet. Med hjälp av ljus, skuggor och musik tas publiken med under och upp till ytan. När ljuset slår upp på fondväggen får människornas glömda historier och visdomar liv.

Trailer: Roozbeh Behtaji

Om gruppen

Sten, sten – bubbla dig! spelas av och med den nybildade duon Momonga. Duon består av Lotta Sjölin Cederblom (känd från grupper som Markatta och SIMBI) och artisten Karin Nakagawa (Japan) som spelar 25-strängad Koto. ​

Hemsida

www.possibilitas.se

Kontakt

Utövare: Momonga

Kontaktperson: Monika Wade

Telefon: 0736732729

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Mörkläggningskrav.

Ekonomi

Pris/uppsökande 15 500
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2017-04-03 till 2018-06-30

Föreställningslängd 45 min

Tags: Målgrupp (år): 5,6,7,8,9
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst