Bara nåt jag sa - Masthuggsteatern

Billie är hemma och sjuk, klasskamraten Michelle kommer till honom med läxor. Billie är den skötsamme som alla tror gott om, Michelle är strulpellan som får skulden för allt. Michelle är trött på det och på att andra, speciellt Billie, alltid kommer undan. När det visar sig att Billie inte alls är sjuk utan skolkar, ser Michelle sin chans: Vad händer om Billies pappa får reda på att sonen inte alls är sjuk, att han har ljugit?

Om föreställningen

Detta blir startskottet för en karusell av stora och små lögner, där det som nyss var hittepå vips blir upphöjt till sanning. Och där hisnande snabbt fyra personer, två barn och två vuxna, hamnar på ett gungfly av livslögn, vardagsbedrägeri och alternativa fakta.

För hur är det med pappan egentligen - vad är det för ”jobb” han går till varje morgon? Barnens lärare som har skickat hem sina elever för att hennes hund är sjuk - har hon ens en hund?! Hur mycket lögn tål tilliten? Hur mycket sanning? Och exakt när går ett skoj över gränsen?

I det brusande kölvattnet av det amerikanska valet presenterar Masthuggsteatern en lika aktuell som underhållande pjäs om barn som ljuger för barn, föräldrar som ljuger för sina barn, barn som ljuger för sina föräldrar, människor som ljuger för människor.

BARA NÅT JAG SA har premiär 20 oktober 2017 och spelar på hemmascen samt uppsökande ht 2017 och vt 2018.

Om gruppen

Masthuggsteatern har varit verksamma i Göteborg sedan 1992, i början under namnet "en annan teater" och spelar teater för barn, ungdomar och vuxna på turné och på hemmascen vid Masthuggstorget. Vi producerar ofta mellan 2 och 3 nya föreställningar per år, men har även några gamla långkörare på repertoaren. Vi har verksamhetsstöd från Göteborgs Stad och statens kulturråd.

Hemsida

www.masthuggsteatern.se

Kontakt

Utövare: Masthuggsteatern

Kontaktperson: Hanne Wirde

Telefon: 031-121231

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

6 x 8 meter inkl publikplatser. Vanlig el.

Ekonomi

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris: 110:- per elev

Pris/uppsökande 9500:- . Andra fst samma dag 7500:-. Transport inom Göteborg 600:-
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2017-10-20 till 2018-12-13

Föreställningslängd ca 50 minuter

Tags: Målgrupp (år): 9,10,11,12,13
Konstform: Teater Drama
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (bara_nat_jag_sa_gbg.pdf)bara_nat_jag_sa_gbg.pdf640 kB