Signalisterna - Masthuggsteatern

Ta-ta-ta-taaa-Ta-ta-ta-Pling! Ta-ta-ta-taaa-Ta-ta-ta-Pling! En ny dag har börjat och meddelandena strömmar in: Från en ensam flicka. Från ett vilsegånget renföl och ett träd som har ont. Från en kalas-sugen snigelmoster, från en fnissig sten, från en nyfödd stjärna i en annan galax.

Om föreställningen

Vi är på platsen som knyter samman all kommunikation. Här jobbar Signalisterna, experter på att tolka. Men meddelandena är mycket speciella och inte helt lätta att förstå. När Signalisterna ska tolka budskapen blir det ibland alldeles tokigt och knäppt, ibland alldeles underbart vackert. Men hela tiden viktigt och betydelsefullt. Och Signalisterna ger sig inte! Med hjälp av barnen i publiken lyckas de till slut se till att alla som söker kontakt kan nå varandra.
Signalisterna är ljudäventyr och dansteater för barn från 4 till 7 år. Om att avge signal och säga hej. Om samarbete. Om att vilja förstå och bli förstådd - till varje pris.
Föreställningen har tagits fram tillsammans med två klasser från Sandeklevsskolan och bygger på deras tankar och funderingar kring temat kommunikation. Det är det tredje och avslutande steget i projektet Stafetten.
Signalisterna har urpremiär 15:e september på Masthuggsteatern och spelar på egen scen samt uppsökande under hösten 2017 och våren 2018.

Om gruppen

Masthuggsteatern har varit verksamma i Göteborg sedan 1992, i början under namnet "en annan teater" och spelar teater för barn, ungdomar och vuxna på turné och på hemmascen vid Masthuggstorget. Vi producerar ofta mellan 2 och 3 nya föreställningar per år, men har även några gamla långkörare på repertoaren. Vi har verksamhetsstöd från Göteborgs Stad och statens kulturråd.

Hemsida

www.masthuggsteatern.se

Kontakt

Utövare: Masthuggsteatern

Kontaktperson: Hanne Wirde

Telefon: 031-121231

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

7 x 8 meter inkl sittplatser, 3 meter takhöjd. Vanlig el.

Ekonomi

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris: 110:- per elev

Pris/uppsökande 9000:-, 2:a fst 7500 samma dag samma plats.
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2017-09-14 till 2018-05-18

Föreställningslängd ca 35 minuter

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7
Konstform: Dans,Teater Drama
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst