SÅNG FÖR KASSANDRA - Teater Trixter

 

 

 Du drömmer, du yrar, du hittar på! Med Mirja Burlin och David Sperling Bolander. En föreställning om rätten att bli tagen på allvar. Om vägran att bli ett objekt.

Om föreställningen

En föreställning om Kassandra som blev åtrådd av guden Apollon och av honom skänkt siargåvan - förmågan att se in i framtiden. När Kassandra avvisar Apollon dömer han henne till att aldrig bli trodd.
Genom seklerna ropar Kassandra till oss, varnar oss för olyckor men för en sårad manlighets skull är det ingen som hör eller tar henne på allvar.
I höstens uppsättning av Teater Trixters Kassandra undersöks detta tidslösa och samtidigt högst aktuella fenomen - att vara sanningssägare men inte bli trodd. Att se vad som komma skall men bli avfärdad som tokig, bli förringad och tillintetgjord.
Manus: Maria Hörnelius & Mirja Burlin
Regi: Maria Hörnelius
På scen som Kassandra: Mirja Burlin
För musiken svarar David Sperling Bolander som även spelar Kören och alla övriga roller.

Om gruppen

Teater Trixter som grundades bildades 1990 ligger på Andréegatan 13. Trixter sätter upp två till tre föreställningar per år, ofta nyskrivet. Dessa uppsättningar kännetecknas av enkelt språkligt tilltal i kombination med fantasifulla rum där psykets logik, snarare än realism, får råda och med musik som ytterligare en berättarröst.

Hemsida

www.trixter.se

 

Kontakt

Utövare: Teater Trixter

Kontaktperson: Anna Sefve, producent

Telefon: 031-159055

Telefon för bokning: 031-159055

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris:


Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2017-11-23 till 2017-12-15

Föreställningslängd 60 min