Transition - Kassell/Zackariassen

Transition är ett verk som strävar efter att belysa hur den ständiga övergången – som samhället påstår att vi som människor befinner oss i – påverkar oss.

Om föreställningen

Transition är ett verk som strävar efter att belysa hur den ständiga övergången – som samhället påstår att vi som människor befinner oss i – påverkar oss. Koreograf-duon Toby Kassell och Ingeborg Zackariassen vill aktivera den frågeställningen genom att erbjuda publiken ett öppet rum där var och en kan skapa sina egna upplevelser såväl fysiska som intellektuella.

Musiken är specialskriven för verket av kompositören och sångerskan Linda Oláh, som även medverkar i föreställningen.

Transition tangerar på ett abstraherat sätt nutida teman som informationsöverflöd, underhållning, kapitalism och dystopi. Vi tror att föreställningen har potential att kunna starta värdefulla tankeprocesser hos unga människor.

Föreställningen är flexibel på det sättet att den inte kräver ett traditionellt scenrum med gradäng, utan kan spelas på alternativa platser. Publiken rör sig fritt i rummet under hela föreställningen; endast några få stolar placeras ut i fall någon verkligen behöver sitta ner.
Föreställningen är designad att ta max 30 personer, för att ge en möjlighet till publiken och utövarna att komma närmre varandra. Antalet kan eventuellt utökas ifall rummet är tillräckligt stort.

Om gruppen

Kassell/Zackariassen är en koreografduo bestående av Ingeborg Zackariassen och Toby Kassell. De arbetar i gränslandet mellan dans, teater och musik; samtidigt som de intresserar sig för att ge publiken en annorlunda scenkonstupplevelse genom att utmana traditionerna gällande förhållandet mellan utövare och åskådare.

Hemsida

www.facebook.com/kassellzackariassen

Kontakt

Utövare: Kassell/Zackariassen

Kontaktperson: Ingeborg Zackariassen

Telefon: 0707786668

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

Yta: Ca 10x10 m , byggtid 8 t, rivtid 2 t

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris: 120 kr ordinarie, 80 kr unga/studerande


Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-09-01 till 2019-05-31

Föreställningslängd ca 35 min