På Blomsterspaning - Markatta Musikteater

Tänk att allt kommer åter! Nu växer det så att det knakar igen, och Markatta är ute på nya Spaningar.Vi välkomnar grönskan med vår tradition i Slottsskogen.

Om föreställningen

Markatta spanar runt i rabatterna och hittar stormhattar, magiska nycklar och små berättelser bland växterna. Hur var det med blommor under kudden på midsommar egentligen? Måste man verkligen gå baklänges för att få se vem man ska gifta sig med? Och den där sjungande pojken i gult, sjöng han verkligen så vackert att han dog och blev en Smörblomma? Och, hur gick det med baddräkten?
Titta in hos oss i Gräfsnäsgården med öppna ögon och öron. Lyssna till sånger & sagor om blommor & växter och hur de alla fick sina namn.
Kanske blir du också Blomsterspanare?
På Blomsterspaning är en musikföreställning för barn 3-9 år.
Kanhända kan ni efteråt ha picknick på gräsmattan utanför i solen

Om gruppen

Markatta Musikteater gör musikföreställningar för barn, fyllda med dans, rörelse & teater. Markatta har sedan 1991 turnerat runt i snart varenda vrå av Sverige avlånga land där det finns barn. Skolor, daghem, bibliotek, teatrar konserthus och festivaler – ingen scen är för liten eller för stor för ett besök av Markattorna. Sedan vår start har vi gjort ett dussintal kritikerrosade föreställningar varav fyra på uppdrag av och tillsammans med Göteborgs symfoniker och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Flera av föreställningarna har även gjorts som Barnradio på SR, och sedan givits ut på CD varav 2 har blivit Grammisnominerade och en Manifestnominerad (Footprint records) Markatta har även besökt Malmö Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester, Norrlandsoperan I Norge: Kristiansands Symfoniorkester och Bergens Symfoniorkester I Markatta är vi tre medlemmar Ingrid Brännström, Lotta Sjölin Cederblom och Sanna Källman Alla är frilansande musiker och skådespelare i olika andra sammanhang samt rytmikpedagoger utbildade vid Göteborgs Musikhögskola, numera Högskolan för Scen och Musik. Vi arbetar också pedagogiskt med världsmusik, rytmik och teater för barn och personal vid skolor och förskolor och i körer. Markatta har erhållit bidrag från Statens Kulturråd sedan 1995 och har framhållits som en av Sveriges mest nyskapande och främsta skapare av intressant barnkultur. Markatta har genom sina medlemmar en gedigen kunskap i den skandinaviska och haitiska folkmusiktraditionen. Dessa musikområden har alltid varit en konkret inspiration till vårt musikskapande och komponerande.

Hemsida

www.markatta.net

Kontakt

Utövare: Markatta Musikteater

Kontaktperson: Ingrid Brännström

Telefon: 0705706478

Telefon för bokning: 0730263969

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Djup 5 M, bredd 6 M. 220W

Ekonomi

Pris/uppsökande 15000:- enstaka, 12000:- första vid flera Resa inom Gbg kan tillkomma.
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-04-01 till 2018-08-31

Föreställningslängd 40 minuter

Tags: Målgrupp (år): 3,4,5,6,7,8,9
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst