Hemulen som älskade tystnad - Masthuggsteatern

Hemulen har hela sitt liv arbetat på släktens tivoli, dagarna i ända omgiven av folk och ljud. Men egentligen längtar han efter den stora underbara tysta ensamheten. När tivolit förstörs av ett ihållande regn får Hemulen äntligen gå i pension och börja ett nytt eget liv i farmoderns gamla övergivna park.

 

Om föreställningen

I parken är det grönt och vänligt, klingar bäckar, finns tusen nypon. Det är tyst och ensamt och Hemulen trivs. Men snart knackar de små homsorna på: De har räddat en del av de söndertrasade sakerna från nöjesfältet och hoppas nu att Hemulen ska bygga upp alltsammans igen.

Hemulen som älskade tystnad är en saga om modet att säga ifrån, och hur det som nyss var trasigt och utan idé kan bli helt och nytt - och rentav magiskt.

Föreställningen har interaktiva inslag och inleds med en kort workshop där barnen får undersöka och framställa några olika ljud, allt ifrån tivolits karuseller till trädens sus i Tystnadens park.

Om gruppen

Masthuggsteatern har varit verksamma i Göteborg sedan 1992, i början under namnet "en annan teater" och spelar teater för barn, ungdomar och vuxna på turné och på hemmascen vid Masthuggstorget. Vi producerar ofta mellan 2 och 3 nya föreställningar per år, men har även några gamla långkörare på repertoaren. Vi har verksamhetsstöd från Göteborgs Stad och statens kulturråd.

Hemsida

www.masthuggsteatern.se

Kontakt

Utövare: Masthuggsteatern

Kontaktperson: Hanne Wirde

Telefon: 031-121231

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

5x7 meter inkl publikplatser. Gärna mörkläggning. 2 timmar byggtid, 1 timme rivtid

Ekonomi

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris: 110:- per elev

Pris/uppsökande 9300 för första föreställningen. 6200:- för 2:a fst samma dag och plats. Inget traktamente eller logi inom Göteborg. Transport inom Göteborg 600:-
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2017-08-14 till 2019-12-12

Föreställningslängd 45 min inkl ljud

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8
Konstform: Teater Drama
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst