BABUMBA - En poetisk allsångsföreställning för särskolan - Kulturbyrån Gira

Sång, skratt, rytm, rörelse, lek, fantasi, värme, gemenskap är våra ledord i denna färgglada, busiga och kärleksfulla föreställning.

Om föreställningen

BABUMBA är en interaktiv föreställning för särskolan som spelas i ringform. Alla är med och skapar föreställningen där allt är möjligt och allt kan hända. Publik och musikanter sjunger, spelar och dansar tillsammans, var och en utifrån sina förutsättningar.

Flera av sångtexterna i föreställningen är skrivna av barn på skolor i Angered. Cd & noter med sånger som ingår i föreställningen skickas ut i förväg. Det gör att både elever och personal känner sig trygga med sångerna. Igenkännandet skapar både lust och glädje.

Lyssna

Om gruppen

Kulturbyrån Gira är en grupp som gör allsångsföreställningar för och med barn. Gruppen består av Anna Segerbrant dans/cirkuspedagog och maskmakare, Ewa J. Kristeberg och Åsa Ericsson, båda musiker, pedagoger och tonsättare. Vi har turnerat runt om i Sverige och spelat för barn på skolor, särskolor, förskolor. Vi arbetar även med fortbildning för pedagoger och har medverkat i ett antal olika kulturprojekt inom skola, särskola och förskola. Alla tre har sina rötter i den kreativa verksamheten i Angereds Kulturskola där allsången har spelat en stor roll i arbetet med barnen. Många av sångtexterna i Giras föreställningar är skrivna av barn och tonsatta av Ewa, Åsa och andra musikpedagoger i Angereds Kulturskola.

Hemsida

www.kulturbyran-gira.se

 

Kontakt

Utövare: Kulturbyrån Gira

Kontaktperson: Ewa J. Kristeberg

Telefon: 0734-219019

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Lokal: Aula, samlingssal, gymnastiksal eller liknande. Fri golvyta. Spelyta/takhöjd: 12 x 10 meter/3 meter El: 220 volt, 10 ampere Övrigt: 30 stolar på plats till publiken. Mörkläggning krävs. Bygg/rivtid: 2,5 timmar/ 2 timmar

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2017-06-07 till 2018-12-31

Föreställningslängd 40 minuter

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9,10,11,12
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst