Det blåser på stranden - Ett allsångsäventyr för de små - Kulturbyrån Gira

En föreställning om vågor och vindar, hav och stränder, hajar och sillar, badrockar och elefanter.

Om föreställningen

Föreställningen bygger på sånger och på lusten att sjunga. Sångerna visualiseras med en fantasifull scenografi. Med ljud och musik, rytm och rörelse, dans och gestaltande skapas ett rum där allt är möjligt och allt kan hända.

Cd & noter med sångerna som ingår i föreställningen skickas ut i förväg så barn och vuxna kan sjunga, leka, lyssna och hitta på egna rörelser. Då är alla förberedda och kan delta i föreställningen på ett sätt som gör att de känner sig trygga och får en positiv gemensam upplevelse. Sångerna kan leva vidare och bli en del av förskolans sångskatt. Kanske kan de inspirera till nya texter, bilder och berättelser…Vem vet?

 Det blåser på stranden - Kulturbyrån Gira, filmad av Joanna Waernelius

Lyssna

Vi sitter i båten

Om gruppen

Kulturbyrån Gira är en grupp som gör allsångsföreställningar för och med barn. Gruppen består av Anna Segerbrant dans/cirkuspedagog och maskmakare, Ewa J. Kristeberg och Åsa Ericsson, båda musiker, pedagoger och tonsättare. Vi har turnerat runt om i Sverige och spelat för barn på skolor, särskolor, förskolor. Vi arbetar även med fortbildning för pedagoger och har medverkat i ett antal olika kulturprojekt inom skola, särskola och förskola. Alla tre har sina rötter i den kreativa verksamheten i Angereds Kulturskola där allsången har spelat en stor roll i arbetet med barnen. Många av sångtexterna i Giras föreställningar är skrivna av barn och tonsatta av Ewa, Åsa och andra musikpedagoger i Angereds Kulturskola.

Hemsida

www.kulturyran-gira.se

 

Kontakt

Utövare: Kulturbyrån Gira

Kontaktperson: Ewa Johanson Kristeberg

Telefon: 0734-219019

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Spelyta: Bredd 4 m, djup 4 m, höjd 3 m. Lokal: Aula, gymnastiksal, lekhall eller liknande. Golvyta totalt, minimum 10x10 m. Fri golvyta. Byggtid: 2 tim, Rivtid: 1,5 tim. Särskilda krav: El, 220 Volt, 10 Amper. Mörkläggning ett krav.

Ekonomi

Pris/uppsökande 11.000 kr/föreställning
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2017-06-07 till 2018-12-31

Föreställningslängd 40 minuter

Tags: Målgrupp (år): 3,4,5
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (detblaserpastranden_saljblad.pdf)detblaserpastranden_saljblad.pdf7639 kB