Komma ut - Sternulfs Nöje

HBTQ-monologen ”Komma ut” är skriven och framförd av skådespelaren Oskar Sternulf och inspirerad av Anders Öhrmans intervjubok med samma namn.

Om föreställningen

Vi får följa den homosexuelle killen Andreas och hans första tankar kring sin sexualitet, hur vännerna tar det och hur en hel värld kan vändas upp och ner när familjemedlemmar inte accepterar en för den man är.

 

I monologen bemöts många fördomar kring homosexualitet och på ett gripande men samtidigt humoristiskt sätt får publiken lära sig att respektera och förstå sin omgivning, bli mindre fördomsfull och lära att älska sig själva för den personen de är.

Direkt efter avslutad föreställning skriver publiken ner frågor (anonymt och individuellt) om HBTQ-tematiken och pjäsen i sig och därefter besvarar skådespelaren frågorna.

Redan innan föreställningen hade haft premiär hade "Komma ut" fått motta fem utmärkelser, bland annat från RFSU och Byggnads. Monologen är numera även förlagd på Colombine förlag, som är Nordens största teaterförlag.

Om gruppen

Sternulfs Nöje

Hemsida

www.sternulf.se

 

Kontakt

Utövare: Sternulfs Nöje

Kontaktperson: Oskar Sternulf

Telefon: 0703-22 50 34

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Cirka 3x4 meter, dvs. en del av ett klassrum. Endast en stol som rekvisita.

Ekonomi

Pris/uppsökande Kontakta utövaren.
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2016-05-02 till 2018-06-29

Föreställningslängd 50 minuter samt 40 minuter diskussion

Tags: Målgrupp (år): 14,15,16,17,18
Konstform: Teater Drama
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst