Äventyr och Resfeber - Idajjan & Josajjan

En interaktiv musikteater om vänskap, känslor, mod och magiska instrument. Idajjan och Josajjan ska på äventyr och tåget går snart. Men vägen dit är inte så lätt! Det är svårt att följa kartan och stigen kantas av tankar om vänskap, tvivel, glädjepirr och överraskningar genom känsloblues, förtrollning, opera med magisk melodica, GPS-spotify-saxofon och stöveldans i ösregn... Hur ska det gå? Kommer de hinna i tid? Kanske kan publiken hjälpa dem?

Om föreställningen

Äventyr och Resfeber är en varm och engagerande föreställning som bjuder in barnen och deras vuxna att vara delaktiga i sång, ramsor och rörelser. Barnen får en musikalisk upplevelse med flera olika instrument på scen och musik i varierade genrer så som blues, folkmusik och opera. Med humor, magi, allvar och glädje får publiken under 35 minuter bekanta sig med Idajjan och Josajjan och följa med i deras vänskapsäventyr som tar upp frågor som: Hur kan vi förstå varandra om vi inte pratar samma språk? Vad händer om man blir ovänner? Hur känns det i kroppen när man är orolig? Och hur blir man egentligen modig?

Ida och Josefin erbjuder även workshops/Skapande Skola i samband med föreställningen. Alternativt vid återkommande tillfällen då de jobbar vidare med material från föreställningen på teman som känslor, lyssnande, vänskap och instrument-prova-på. Upplägget och antal gånger kan formas i samråd med pedagogerna.

Föreställningen spelas uppsökande direkt i klassrummet eller annan lokal på skolan/förskolan och är inte beroende av ett scenrum med ljud/ljusutrustning.

Josefin Lidén: sång, cajon, maraccas
Ida Gillner: sång, gitarr, melodica, saxofon

Lyssna

Hej hallå!

Miljoner känslor

Om gruppen

Ida och Josefin lärde känna varandra när de började jobba tillsammans 2013 med El Sistema i Kulturskolan, Västra Göteborg, där de ledde barnkörer ihop. Det fantastiska samarbetet och skaparlusten växte och ledde fram till den föreställning de nu skapat tillsammans från grunden. De drivs av den gemensamma viljan att ”göra skillnad”, beröra och dela med sig av musikglädje till andra.

Ida Gillner har examen från världsmusikprogrammet på Högskolan för Scen och Musik, med sopransaxofon som huvudinstrument.Ida är en scenisk musiker som även komponerar mycket musik och gärna använder rösten, gitarr och diverse andra bruksinstrument i sammanhang där det passar. Till exempel i föreställningar och i barngrupper.

Josefin Lidén är utbildad sångpedagog på Högskolan för Scen och Musik. Som artist rör hon sig fritt och lekfullt mellan flera olika genrer, så som klassisk sång och opera till visa och pop. Josefin är en erfaren och eftertraktad körledare som drivs av mottot att alla kan sjunga eller lära sig att göra det. Rytmik ligger henne varmt om hjärtat och spela slagverk gör hon så fort tillfälle ges.

Kontakt

Utövare: Idajjan & Josajjan

Kontaktperson: Ida Gillner

Telefon: 0706-364254

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Spelyta: minst 4 m bred, 4 m djup.

Ekonomi

Pris/uppsökande Första föreställningen: 8000:-. Föreställning 2, samma dag och lokal: 6000:-. Föreställning 3, samma dag och lokal: 4000:-. Resa inom Gbg kan tillkomma.
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2017-06-12 till 2018-12-20

Föreställningslängd 35-40 min

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8,9
Konstform: Musik,Teater Drama
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst