HJÄÄÄLP! - Kulturbyrån GIRA

 En lekfull allsångsföreställning

Om föreställningen

HJÄÄÄLP! Är en allsångsföreställning som bygger på lusten att sjunga. Många av sångtexterna är skrivna av barn och handlar om allt mellan himmel och jord; leka jage på rasten, spöken som dansar tango på taket, en delfin som gör cirkuskonster och funderingar om vad som händer när man har somnat.

När det är mörkt
är allt tyst och ensamt.
Det enda man hör
är sina andetag.
Men när man sover,
vad händer då?
Ingen vet.

Alla klasser får cd & noter/texter i förväg för att kunna sjunga, leka och lyssna och göra sångerna till sina egna. Sångerna kanske också inspirerar till nya texter, bilder och berättelser, vem vet?

Det vi vet är att det är himla roligt att sjunga tillsammans!

Om gruppen

Kulturbyrån Gira är en grupp som gör allsångsföreställningar för och med barn. Gruppen består av Anna Segerbrant dans/cirkus-pedagog, maskmakare och attributör, Ewa J Kristeberg och Åsa Ericsson, båda musiker, pedagoger och tonsättare. Vi har turnerat runt om i Sverige och spelat för barn på skolor, särskolor och förskolor. Vi arbetar även med fortbildning för pedagoger och har medverkat i ett antal olika kulturprojekt inom skola, särskola och förskola. Vi har alla våra rötter i den kreativa verksamheten i Angereds Kulturskola där ”Allsången på Angereds Teater” spelat en stor roll i arbetet med barnen. Många av sångtexterna i våra föreställningar är skrivna av barn och tonsatta av Ewa, Åsa och andra musikpedagoger i Angereds Kulturskola.

Hemsida

www.kulturbyran-gira.se

 

Kontakt

Utövare: Kulturbyrån Gira

Kontaktperson: Ewa Johanson Kristeberg

Telefon: 0734-21 90 19

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Aula, samlingssal eller dyl. 4 x 4 x 3 meter. Mörkläggning ett krav. Eget ljus och ljud. Fri golvyta och våttorkat golv vid ankomst.

Ekonomi

Pris/uppsökande 11.000 kr/föreställning
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2017-06-12 till 2018-12-31

Föreställningslängd ca 40 minuter

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst