Mikrofilm - Ingrid Lindberg

Koka soppa på en bild – eller hur gör man en spännande film av ett enda fotografi?

Om fortbildningen

En workshop där deltagarna får ta del av en enkel metod för att levandegöra ett fotografi och dess inneboende hemligheter. Workshopen kan med fördel anpassas till ett eller flera teman och är ett sätt att komma igång med både faktaberättande och dramatisering.

Vi går igenom berättarteknik, bildspråk, bildanalys och mikrodramaturgi. Vi går också kort igenom bildrättigheter, tittar på några bildarkiv och filmexempel på internet. Med Imovie som verktyg gör vi sedan en liten film med berättarröst. Efteråt tittar vi på filmerna och pratar om vad den berättar för oss och hur berättelsen når fram.

Om utövaren

Ingrid Lindberg - bildkonstnär och filmare med utbildning inom fri konst från Oslos konsthögskola, Stockholm Filmskola och School of Visual Arts i NY. Har arbetat med digital film och digitala medier, även dataspel, animation och 3D visualisering och med de analoga konstdiciplinerna: måleri, skulptur, performance och installation.
Jag erbjuder workshops och föredrag i MIKROFILM – korta filmer med budskap, i digitalt berättande (Digital Storytelling) och fritt filmskapande.

Hemsida

minmikrofilm.se

 

Kontakt

Utövare: Ingrid Lindberg

Telefon: 0703093799

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ipad och Imovie

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Målgrupp: årskurs 4-9

Tags: Konstform: Film
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kompetensutveckling