Workshop med Dansväskan

 En introduktion till hur man kan använda innehållet i Dansväskan. Det blir främst praktiska övningar så var beredda på att bli varma och ha kul!

Om fortbildningen

Dansväskan innehåller material som inspirerar barn och vuxna att dansa. Den riktar sig främst till åldrarna 5-9 år och materialet är utvalt för att ge så stor bredd som möjligt när det gäller dansstilar och musikgenrer. I väskan finner vi bland annat musik, instrument, böcker, sjalar och en danspärm med övningsbeskrivningar.

Skapare av Dansväskan är Helena Ivarsson i samverkan med Göteborgs Stads kulturförvaltning. Dansväskan kan lånas av förskolor och skolor genom stadsdelarnas kultursamordnare. Det går även att boka Helenas kulturpedagogiska projekt: Dansväskan: Gott & Blandat!

Workshopen ger en introduktion till hur man kan använda innehållet i Dansväskan. Vi håller på i cirka 2 timmar inklusive en kort paus. Efter workshopen ges det inte ut något material utan tanken är att det finns möjlighet att låna Dansväskan.

Dans är så mycket mer än bara rörelse. Det är gemenskap, samarbete, beröring, det ger motion, kroppsmedvetenhet och kan stärka vår självkänsla. Dans kan även vara befriande, en trygghet, en energikälla och en chans att få utlopp för våra känslor och vår kreativitet. Framför allt är det glädje! Vi bor alla i en kropp som är skapad för rörelse och vi ska inte vara rädda för att använda den!

Om utövaren

Helena är utbildad danslärare på Musikhögskolan i Piteå, Luleå tekniska universitet. Hon har gått kurser i rytmik på Göteborgs universitet och är diplomerad barnyogaledare.

Hemsida

www.dansanu.se

Kontakt

Utövare: Helena Ivarsson

Telefon: 070-2972165

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Stor samlingslokal eller gymnastiksal.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Målgrupp: Pedagoger som jobbar med barn i åldrarna 5-9 år. Pedagoger som jobbar med yngre barn kan också delta men får ha i åtanke att eventuellt förenkla övningar som vi gör.

 

Tags: Målgrupp (år): 5,6,7,8,9
Konstform: Dans
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kompetensutveckling