Musik och språkverkstad - med Kulturbyrån Gira

 "Musik och skapande har med lust att göra. Att känna lust är utvecklande." Nils Skrammel-Nisse Lindgren

Om fortbildningen

Sång, musik och lek är en viktig del i förskolans liv och vardag. Musik är lust, glädje, gemenskap, kommunikation, språk. Musik kan få oss att skratta och gråta, hoppa och dansa, jubla och yla, men musik kan också trösta och lugna. Alla vet att en ramsa när man tvättar händerna eller en sång när man väntar på maten både underlättar och gör det hela roligare.

Att ha en gemensam visskatt, att barn och vuxna kan och sjunger samma sånger är en källa till både glädje och gemenskap. Även om man inte kan mäta värdet av att kunna sjunga sånger tillsammans med andra, så går det inte att bortse från att många människor tillsammans blir starka. Kan man sjunga ihop så kan man säkert göra en massa andra bra saker tillsammans också.

Att låta och leka är viktigt för barns språkutveckling. Vi vill inspirera till en lekfull och musisk vardag som ger barnen möjlighet att uttrycka sig med både kroppen och rösten och som stimulerar deras lust och vilja att kommunicera.

Under vår workshop utgår vi från enkla och roliga rim och ramsor, rytmer och rörelser, sånger och lekar och skapar även nya rim & ramsor tillsammans. Här får både rösten och kroppen vara med - tillsammans gör vi musik!

Om utövaren

Åsa Ericsson – rytmik/kontrabaspedagog, tonsättare, musiker. Jag har arbetat i Angereds Kulturskola sedan 1990 där jag varit delaktig i att bygga upp El Sistema-verksamheten i Hammarkullen.

Ewa J Kristeberg - musikhandledare, tonsättare, musiker. Jag har arbetat i Angereds Kulturskola sedan 1982 där jag varit delaktig i att bygga upp barn & ungdomsfestivalen Cho La Hop och Stora & Lilla allsången, en kulturverksamhet som berör förskole- och lågstadiebarn i hela Angered.

Nu mera arbetar vi helt på frilansbasis med fortbildning, kulturpedagogiska-projekt och med föreställningar för barn & unga.

Vi har komponerat musik som finns utgiven i böckerna/skivorna; Sjunga gunga, Mera sjunga gunga, Små Storverk, Avgaser och kärlekspussar.

Kulturbyrån Gira är en grupp som gör allsångsföreställningar för och med barn. Gruppen består av Anna Segerbrant dans/cirkuspedagog, attributör och maskmakare, Ewa J. Kristeberg och Åsa Ericsson, båda musiker, pedagoger och tonsättare. Vi har turnerat runt om i Sverige och spelat för barn på skolor, särskolor, förskolor, bibliotek, i konserthus och på sommarunderhållning. Vi arbetar även med fortbildning för pedagoger och har medverkat i ett antal olika kulturprojekt inom skola, kulturskola, särskola och förskola. Alla tre har sina rötter i den kreativa verksamheten i Angereds Kulturskola där allsången på Angereds Teater har spelat en stor roll i arbetet med barnen. Många av sångtexterna i Giras föreställningar är skrivna av barn och tonsatta av Ewa, Åsa och andra musikpedagoger.

Hemsida

www.kulturbyran-gira.se

Kontakt

Utövare: Kulturbyrån Gira

Kontaktperson: Ewa J Kristeberg

Telefon: 0734-21 90 19

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

En stor sal med fri golvyta med plats för lek och rörelse. Tillgång till ljudanläggning, stolar till alla, blädder-block eller whiteboardtavla.

Ekonomi

Pris:

Övrigt

Målgrupp: Personal inom förskolan

Tags: Konstform: Musik,Språk Litteratur
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kompetensutveckling