Sjung, lek och skapa - med Kulturbyrån Gira

 

 

Inspiration inför Kulturbyrån Giras föreställningar

Om fortbildningen

KULTURBYRÅN GIRA gör interaktiva allsångsföreställningar för barn på förskolan, lågstadiet och särskolan. Våra föreställningarna bygger på allas medverkan, lust och sångglädje. Vi visualiserar och gestaltar sångerna med en fantasifull scenografi, ljud, musik, rörelse och dans.

Under våra inspirationsträffar (hel- eller halvdag) får du som pedagog inspiration till sång, lek och skapande utifrån det allsångsmaterial som ingår i någon av våra föreställningar. Här får både rösten och kroppen vara med - tillsammans gör vi musik!

Ju mer ni sjunger, leker och skapar med barnen innan föreställningen, desto roligare blir själva föreställningen för både barnen och er vuxna. När barnen själva kan, vill och vågar vara med växer deras lust och självförtroende.

Vi vill inspirera till en lekfull och musisk vardag. Sångerna kan bli en del av förskolan/skolans visskatt och vara en källa till glädje och gemenskap för både barn och vuxna.

Våra föreställningar i Kulturterminen:
Djupt in i skogen (3-6 år) Det blåser på stranden (3-6 år) Killimonkan (3-6 år) Högt ovan molnen (3-6 år)

Gira Tvärt (6-9 år) HJÄÄÄLP! (6-9 år) HUX FLUX (6-9 år)
Kulturbyrån Gira med vänner (6-9 år)

Babumba (särskolan 6-12 år)

Babumba (nyanlända 6-9 år)

Om utövaren

Kulturbyrån Gira är en grupp som gör allsångsföreställningar för och med barn. Gruppen består av Anna Segerbrant dans/cirkuspedagog, attributör och maskmakare, Ewa J. Kristeberg och Åsa Ericsson, båda musiker, pedagoger och tonsättare. Vi har turnerat runt om i Sverige och spelat för barn på skolor, särskolor, förskolor, bibliotek, i konserthus och på sommarunderhållning. Vi arbetar även med fortbildning för pedagoger och har medverkat i ett antal olika kulturprojekt inom skola, kulturskola, särskola och förskola. Alla tre har sina rötter i den kreativa verksamheten i Angereds Kulturskola där allsången på Angereds Teater har spelat en stor roll i arbetet med barnen. Många av sångtexterna i Giras föreställningar är skrivna av barn och tonsatta av Ewa, Åsa och andra musikpedagoger.

Hemsida

www.kulturbyran-gira.se

Kontakt

Utövare: Kulturbyrån Gira

Kontaktperson: Ewa J Kristeberg

Telefon: 0734-21 90 19

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

En stor sal med fri golvyta med plats för lek och rörelse. Tillgång till ljudanläggning och stolar till alla.

Ekonomi

Pris:

Övrigt

Målgrupp: Personal inom förskolan, lågstadiet, särskolan

 

 

Tags: Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kompetensutveckling