Musiklek, sång, rytmik och rörelse – Ida Gillner

Vi utforskar vårt eget instrument: rösten, rör oss till musik, dansar med sjalar, skapar, leker dirigenter, spelar på rytminstrument och när en minst anar det kommer saxofonen fram och barnen får lyssna till livemusik på pirrigt nära håll. Musikalisk, individ- och gruppstärkande totalupplevelse. Vi lyssnar, dansar och sjunger också blandade musikstilar och barnen introduceras till flera instrument från olika delar av världen.

Om projektet

Våra stunder tillsammans bygger på lust, skapande, lyssnande, uttryck, intryck, samarbete, aktivitet, vila, gemenskap och att känna musiken i hela kroppen. Utgångspunkten är att alla människor är musikaliska och har rätt att uppleva och uttrycka sig genom musik och rörelse, samt övertygelsen om musiken också som ett verktyg för att stärka både gruppsammanhållning och självkänsla hos varje individ. Min erfarenhet är att dessa musikstunder är givande, inspirerande, utvecklande och upplyftande inte bara för barnen, utan även deras pedagoger. Att leka med musik kan en göra i alla åldrar!

Med hjälp av en enkel rigg bestående av tyger, färger, instrument och en liten fondvägg som jag sätter upp i rummet vill jag skapa en inspirerande och trygg miljö. Jag jobbar utefter tydliga ramar och återkommande moment, men där det också finns utrymme för spontanitet och lyhördhet för gruppens impulser och idéer att ta oplanerade vägar.

Antal gånger och upplägg bestäms i samråd med skolans pedagoger. Jag kan tex komma en gång i veckan under en längre period eller jobba mer koncentrerat under några sammanhängande dagar. Jag är även öppen för att jobba utifrån specifika önskemål om teman.

Om utövaren

Ida Gillner jobbar som frilansande saxofonist, artist, kompositör och pedagog. Hon är utbildad på världsmusikerprogrammet på Högskolan för Scen och Musik i Göteborg och har läst flertalet fristående kurser inom bl.a rytmik, El Sistema och musikdramatik. Under tre års tid jobbade Ida med El Sistema inom Kulturskolan i Västra Göteborg och deltar regelbundet i workshops och fortbildningar inom rytmik, barnkör och musikhandledning för att fylla på med inspiration, material och idéer.

I sitt jobb som musikpedagog i barngrupper hämtar hon inspiration från flera olika håll; Bl.a ifrån den rika sångskatt som under många år utvecklats av barns dikter i Angereds Kulturskola och material/filosofi ifrån El Sistema som kombineras med rytmik, musiklekar, rörelser, sång och inspiration från rytmik och musikhandledning. Musiken är ett universellt språk och sångrösten ett instrument som vi alltid bär med oss. Musiken ger glädje, skapar sammanhållning och stärker människan inifrån.

Med ett genuint intresse och lyhördhet för barnen och deras tankar, impulser och idéer skapar Ida tillsammans med gruppen ett varmt, tryggt och respektfullt klimat där lusten och gemenskapen står i fokus.

Hemsida

www.idagillner.se

Kontakt

Utövare: Ida Gillner

Kontaktperson: Ida Gillner

Telefon: 0706-364254

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ett rum med fri golvyta att röra sig fritt i.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

 

 

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt