Allas Ateljé - Konstepidemin för förskola och skola - Konstepidemin Allas Atelje

Kom och skapa med blandat material och olika tekniker. Antingen kommer ni till Konstepidemin eller så kommer vi till er.

Om projektet

Workshoparna är ca 2 tim långa.

På ett, efter överenskommelse, valt tema tex "Skräp förvandla dig"," Måleri" eller "Kompisskuggan", erbjuds en workshop som uppmuntrar fantasi och ger utrymme till det fria skapandet med olika uttrycksformer.

Genom hög delaktighet, processfokus och konstnärer som inspiratörer och handledare lyfts konstens kraft, lust, lek, frihet, form och allvar.
I workshopen uppmuntras fantasi och frihet, att deltagarna ska få pröva sig fram och uppleva tex. färg och material med olika sinnen och att gå in i sitt skapande på ett lustfyllt sätt. Vi skapar tillsammans, sida vid sida, var och en på sitt sätt men där alla behövs för slutresultatet. Vi använder ofta enkelt återvunnet material.

Vi anpassar workshopen efter behov, ålder och funktionsvariation.
För: 5-6 år, 7-9 år, 10-12 år, 13-15 år, 16-18 år

Ni kan både beställa workshopen på fast plats eller som uppsökande/mobil workshop.

1) Fast plats = Ni kommer med eleverna till Konstepidemin.
Då kan vi ta en kort rundvandring i parken och leta skulpturer tillsammans eller besöka en konstärsateljé för att sedan själva pröva att vara konstnärer och skapa tillsammans. .
2) Uppsökande/mobil workshop = Vi kommer till er.
Genom vår "uttryck-ning och ut-ryckningsenhet” kan vi komma till er och genomför även gärna riktade samarbetsprojekt.

Om utövaren

Workshoparna leds av verksamma och etablerade konstnärer inom olika fält. Sedan starten 1987 har arbetet med barn och unga varit en viktig del av Konstepidemins verksamhet. Ett signum är att det är processen och själva skapandet som är det viktiga. Alla våra workshops vilar på idén om alla barn och ungas rätt till konstnärliga uttryck. Vi arbetar utifrån barnperspektivet och barnkonventionensprinciper. Medverkande konstnärer vid barn-& unga-uppdrag har godkänts med utdrag ur belastningsregistret.
Konstepidemin är en ideellförening. Över 130 konstnärer inom olika genrer (tex. bildkonstnärer, skulptörer, författare, scenkonstnärer, keramiker, smyckekonstnärer, musiker, dansare, filmare, fotografer mfl.) har sina ateljeer här. Konstepidemin bedriver utåtriktad verksamhet; Galleri, aktiviteter för barn, unga och familj, workshops och fem gästateljéer, internationellt utbyte, festivaler, seminarium och olika projekt. En del av det som skapas på Konstepidemin ger avtryck runt om i regionen och världen.

Hemsida

www.konstepidemin.se

Kontakt

Utövare: Konstepidemin Allas Atelje

Telefon: 0722-452820

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Efter överenskommelse men generellt; Oöm lokal/klassrum, Tillgång till vatten/vask, El/uttag 10A.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Konst
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt